Жеков: Дупе да им е яко на ЦСКА

Някой трябва да научи играчите как да ритат топката, допълни легендата

Жеков: Дупе да им е яко на ЦСКА
Рекордьорът по голове в елита Петър Жеков говори пред "Тема спорт" за ситуацията в ЦСКА.
 
"На отбора му предстои много тежка серия от четири поредни гостувания. Дупе да им е яко. Локо Пловдив ще е доста сериозно препятствие, вижда се, че играят смело и вкарват много.
 
В ЦСКА някой трябва да научи играчите как да ритат топката. Не виждам нападатели или халфове с отработени удари, няма сила на шутовете, няма насоченост... Нужен е треньор, който да отговаря само за нападението.
 
Да се работи допълнително, както ние едно време го правехме с Пенев и Трънков. Знаете, че играчите ги държахме в Панчарево от 8:30 сутринта до 8:30 вечерта. По цял ден тренировки. А някои като Емо, Ицо, Любо u Лъчо Танев оставаха u за трето занимание, включвахме им осветлението. Обаче това опира до манталитет - да искаш да тренираш, да се подобряваш и усъвършенстваш.
 
Насила хубост не става. Според мен вече го няма това мислене. Да, може и да има някой, който тренира допълнително, но не и по цял ден да е на базата и да се готви", заяви Петър Жеков.
 
"В интерес на истината нападателите на ЦСКА не са лоши въпреки това, което казах за шутовете им. Проблемът е, че още не са напълно свикнали помежду си, връзката малко им куца. По мое мнение ЦСКА трябва да играе с двама централни нападатели", каза голмайстор №1 в историята на българското първенство.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки