Венци за новия селекционер: Стига сте вдигали скелети, трябват нови имена

Как така Лечков решава еднолично?!, попита босът на Славия

Венци за новия селекционер: Стига сте вдигали скелети, трябват нови имена

Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов изрази учудването си защо всички медии са обявили Георги Дерменджиев за национален селекционер. Босът на Славия уточни, че решението трябва да бъде взето утре следобед на извънредно заседание в Бояна, като финалната дума е на президента на централата Михаил Касабов. Стефанов беше категоричен, че Йордан Лечков не може еднолично да вземе решението за старши треньора.

"Чудя се защо всички сайтове обявиха Дерменджиев за селекционер на националния отбор! Откъде-накъде? Лечков няма как еднолично да вземе такова решение. Утре има Изпълком, на който трябва да се реши. Аз като член на Изпълкома съм твърдо против Гошо Дерменджиев да води националния отбор. Още поне 3-4 мои колеги са против, но не искам да им споменавам сега имената. Как така Лечков го обяви, а Дерменджиев го потвърди?!"

"Какво постигна Дерменджиев извън Лудогорец, където имаше футболисти за милиони и разликата с другите отбори е голяма. Магаре да вържеш там, и то ще стане шампион. А след Лудогорец какво постигна Дерменджиев? В Казахстан бързо-бързо приключи, там не дават пари за нищо. Дават... да не казвам какво. А в Левски колко време се задържа? И ние такъв провалил се треньор, го слагаме начело на България."

"Има други кандидати! Вземете например Ясен Петров, той постигна добри неща в Китай. Николай Киров спечели Купата на България с Ботев (Пловдив), и точно биха на финала Лудогорец на Дерменджиев. Откъде накъде ще е Дерменджиев?! Футболистите ще заспят, докато той им говори на разбора. Не е сериозно това. Да беше останал Краси Балъков по-добре. Стига сте вдигали скелети разни. Херо, Меро, Неро, трябват нови имена. Такива, които да поставят началото на нещо ново. Мъри Стоилов не е бяла питка и никога няма да дойде за 3-4 мача начело на националния отбор. Стойчо Младенов стига са го споменавали. Той вече беше начело на България и отнесохме 6-7 гола от Чехия.

Лечков като какъв го обявява?! Аз бях на Изпълкома в петък, не съм чул да му дават правомощия той лично да назначи следващия селекционер. Ако е казал така пред медиите, това не е истина. Той трябваше да търси, но не и да определя кой да е. Той отговаря толкова по този въпрос, отговаря за подземен склад за сламени шапки. Изпълкомът решава, а Михаил Касабов е президент и има последната дума. Боби Михайлов винаги се допитваше до нас, никога не е избирал селекционера еднолично.

Тук говорим за бъдещето на българския футбол. Това е националният отбор, това не е шега. Не може като котка да заметем с опашката зад нас, след нас и потоп. Това е смешно. Трябва да изберем най-подходящия, най-точния човек, и това със сигурност не е Гошо Дерменджиев. Вижте му изказването - Бразилия паднала от Германия с 1:7 на полуфинала, що за мислене е това? Не само аз не съм съгласен с кандидатурата на Дерменджиев. Тепърва ще се решава", каза Венци Стефанов пред Спортал.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки