В Испания: Лудогорец - чудодейният клуб на Домусчиев

"Един от най-богатите българи има широк спектър от бизнес интереси, а състоянието му се оценява на над 500 милиона", пише AS

В Испания: Лудогорец - чудодейният клуб на Домусчиев

Най-голямата спортна медия в Испания - AS.com, обърна сериозно внимание на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Тази вечер българският шампион играе с испанския Еспаньол в двубой от 3-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. След първите две срещи Лудогорец е лидер в групата си с актив от 6 точки след 2 победи.

След вълшебното поколение на България от САЩ 1994 година, в страната нямаше отбор, който да бъде толкова впечатляващ като Лудогорец в момента. Тимът доминира в България в последните 8 години, като редовно участва и в груповите фази на Шампионска лига и Лига Европа, пише изданието.

Чудото на град Разград, с население от едва 33 000 жители има име и фамилия: Кирил Домусчиев. Един от най-богатите българи има широк спектър от бизнес интереси, а състоянието му се оценява на над 500 милиона. След промените в началото на 90-те години Кирил Домусчиев основава заедно с брат си (Георги Домусчиев) Advance Properties. И в рамките на фармацевтичния сектор създава Huvepharma, специализирана в лекарства за животни и биотехнологии, сред десетте най-важни в света в своя сектор.

Харизмата му се обобщава в разширяването на бизнеса и признанието му в световен план. Развива бизнес в Белгия, Италия и САЩ, където е почетен гражданин на Небраска. Дори неговата компания, която има дъщерни дружества в Минесота или Арканзас, беше обявена за компания на годината в Сейнт Луис.



През тази година Домусчиев закупи и българската медийна група NOVA Broadcasting Group, която разполага със 7 телевизионни канала, две радиостанции и множество сайтове.

Преди да стартира проекта Лудогорец, той опитва да инвестира в ЦСКА София, но през 2011 година купува Лудогорец и започва да инвестира в клуба. След което клубът става шампион и започва да печели на домашна сцена.

Домусчиев вече е инвестирал около 100 милиона и е възстановил почти цялата инвестиция с модел за продажба на играчи, както и от приходи от европейските турнири.

Спортното съоръжение в Разград отговаря на всички най-високи европейски стандарти, с модерна тренировъчна база и възстановителен център.

Собственикът на клуба е учил испански език като дете и харесва културата на Испания. Моделът Лудогорец е построен по испански образец.

Лудогорец е хегемон на родната сцена, а след изминаването на 25 години от САЩ 1994 утехата на феновете е в Лудогорец, чудодейният клуб на Домусчиев.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки