Емил Димитров: Крайно време беше ЦСКА да получи зелена светлина за стадиона

Дано не мотаят клуба, заяви бившият акционер на червените

Емил Димитров: Крайно време беше ЦСКА да получи зелена светлина за стадиона
Бившият акционер в ЦСКА и популярен привърженик на отбора Емил Димитров коментира пред "Тема спорт" плановете на ръководството за изграждането на нов стадион.
 
"Дано всички процеси да вървят гладко, както досега. Крайно време беше нещата да тръгнат и да се даде зелена светлина. Не е важно аз как си представям стадиона, а каква е идеята на този, който дава парите.
 
Да се надяваме, че ЦСКА няма да бъде мотан, тъй като има немалко процедури около "Армията". Знаем, че там, където чиновник трябва да подписва документи, е нещо страшно. Но да не изостряме обстановката. Вярвам, че занапред всичко ще е наред”, каза Димитров.
 
На въпрос относно играта на отбора през този сезон, специалистът отговори кратко и красноречиво: 
 
"Недейте, моля ви, дайте да не коментираме тази тема". Димитров неведнъж изказа добро мнение за Люпко Петрович, но сърбинът реши да напусне, след като част от публиката го призова за оставка.
 
ЦСКА ще стартира дейност по "Армията" най-рано през март. При идеално стечение на обстоятелствата с всички технологични срокове клубът ще получи разрешително за строеж след около 6 месеца.
 
Разчетите на ръководството сочат, че реконструкцията на стадиона ще продължи около година-година и два месеца и ще са необходими още 2-3 месеца до вкарването на съоръжението в експлоатация. В началото на 2020-а година от ЦСКА планират да разяснят подробно пред обществеността своите намерения за стадиона. На този етап от клуба не са напълно готови с проекта за "Армията", поради което не искат да разкриват детайли. Гриша Ганчев обяви, че в реконструкцията на стадиона ще се налеят 60 милиона лева. Средствата вече са осигурени от ръководството.
 
Последните дейности по стадиона бяха през пролетта на 2016 г. Тогава част от трибуните бяха обновени, а се подмени изцяло и тревното покритие. "Армията" беше затворена след полуфинала-реванш за купата срещу Берое, спечелен с 2:0. След това ЦСКА вдигна трофея, въпреки че участваше от позицията на третодивизионен отбор. Заради ремонтите червените домакинстваха за кратко на националния стадион "Васил Левски". Очаква се и сега отборът да се премести временно на 43-хилядното съоръжение заради мащабните дейности по "Армията".

 

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки