„Герена" чака разгром над Дунав

Мазурек излиза в ролята на плеймейкър, Алар с шанс да живне

„Герена" чака разгром над Дунав
Левски затваря 14-ия шампионатен кръг с домакинство на Дунав днес на „Герена". Сините се нуждаят от трите точки, за да се върнат на второ мястото в класирането, което в момента се обитава от Локомотив Пловдив, както и да си върнат дистанцията от 4 пункта от Лудогорец.
 
Двубоят е идеален момент възпитаниците на Петър Хубчев да напомпат сериозно мускули за оставащите мачове до края на зимната пауза. Съперникът е във финансова криза, а в последния кръг загуби с 0:2 от Етър в Русе.
 
Столичани пък нямат подобни проблеми и от тях се иска само едно - да са докрай в битката за титлата. Феновете им очакват разгром над Дунав. Сините вкараха 4 гола на този съперник в гостуването си, което спечелиха с 4:1. През този сезон обаче те не са реализирали повече от 3 попадения на "Герена".
 
Петър Хубчев няма големи колебания около избора на стартов състав. На вратата ще е Милан Миятович, а пред него в отбрана ще действат Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов. В халфовата линия ще си партнират Райнов и Тиам, а пред тях играта ще връзва Франко Мазурек. Конкурентът му за място в състава Филипе Нашименто лекуваше травма през седмицата и не е тренирал на пълни обороти. Затова и няма да излезе срещу Дунав.
 
Сред титулярите ще се завърне Станислав Иванов, който ще действа на десния фланг на нападението. Младокът бе оставен резерва срещу Арда, но след като се появи на терена, вкара гол при успеха с 2:1. Вляво ще е Паулиньо, а атаката ще води Найджъл Роберта. Холандецът и Стаси са голмайсторите на отбора - имат по 6 попадения.
 
Австрийският нападател на Левски Дени Алар е успял да впечатли треньора Петър Хубчев в последните тренировки. 29-годишният футболист може и да получи повече игрово време тази вечер, въпреки че няма да излезе като титуляр. Той започва да си възвръща доверието на специалиста със старанието си по време на заниманията. Алар не е бил в стартовата единайсеторка от 17 август, когато Левски победи с 4:0 Витоша Бистрица на националния стадион.
 
Положението в Дунав пък не е никак розово след оттеглянето на президента д-р Симеон Симеонов. Местният вестник "Утро" съобщи, че оттук-оттам тимът е събрал пари за лагер преди мача с Левски. Вчера русенци пристигнаха в столицата, като тренираха в комплекс "Царско село". В момента тече кампания за набиране на средства, а фенове на тима дори  помолиха правителството за помощ в тази ситуация.
 
Единственият липсващ в състава на Дунав е централният защитник Росен Колев. В момента той се възстановява от контузия. Очаква се да бъде готов в края на следващия месец ноември. Русенци нямат наказани играчи. Очаква се треньорът Людмил Киров да не изневери на любимата си схема 3-5-2.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки