Сензациите в пресата: Ботев Враца изгони Апостол Попов

Румънец от Лудогорец аут за две седмици, Берое без Охене в събота

Сензациите в пресата: Ботев Враца изгони Апостол Попов

Най-интересните теми от българската преса днес, 1 ноември:

 

„Тема спорт”: Ботев Враца изгони Апостол Попов

 

Ботев Враца се раздели с опитния бранител Апостол Попов след тежката загуба с 0:4 от Берое. В клуба са останали разочаровани от слабата игра на ветерана и е взето решение неговият договор да бъде разтрогнат. 36-годишният Попов сбърка грубо при първото попадение в 4-ата минута. Той върна слабо топката към вратаря, което позволи на Конте да отнеме и да открие резултата. Попов си тръгва след 8 участия в елита.

Вчера кметът на Враца Калин Каменов, който на практика е и ръководител на клуба, се срещна с футболистите и треньора Сашо Ангелов. На сбирката бяха обсъдени двете поредни загуби с 0:3 от Царско село и 0:4 от Берое. Каменов постави ултиматум пред отбора да спечели предстоящия двубой с Витоша. В противен случай на играчите ще бъдат наложени сериозни глоби.

 

„Тема спорт”: Берое без Охене в събота

 

Новият треньор на Берое Димитър Димитров-Херо ще има трудности с окомплектоването на състава за гостуването на бившия си тим Лудогорец. Старозагорци излизат срещу лидера в класирането утре от 17:30 часа, като мачът ще бъде предаван пряко по Диема спорт. С този двубой се открива 15-ият кръг в първенството. Останалите мачове от него ще се играят във вторник, сряда и четвъртък заради балотажите на местните избори в неделя.

Аут за сблъска в Разград е Карлос Охене. Надеждите, че той ще бъде на линия за срещата, се изпариха. Оказа се, че състоянието на ганайския халф се е усложнило и все още не се знае кога той ще бъде готов за игра. През този сезон 26-годишният Охене е ползван както в центъра на терена, така u в ролята на плеймейкър. Той има 11 шампионатни мача, като в тях не успя да се разпише. Охене получи контузия при визитата на Черно море на 4 октомври, която бе загубена с 0:2. След това не е влизал в игра.

Добре върви лечението на защитниците Иван Бандаловски и Виктор Генев. Те също пропуснаха впечатляващия дебют на Димитър Димитров - 4:0 над Ботев Враца. Бандаловски и Генев, също както и Охене, се контузиха на "Тича" във Варна. Оттогава те са в лазарета на заралии. Надали Димитър Димитров и щабът ще ги рискуват срещу Лудогорец. По-вероятно е те да бъдат на тяхно разположение на 10 ноември, неделя. Тогава Берое приема новака Арда. Мачът в Стара Загора е от 12:45 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

 

“24 часа”: Румънец от Лудогорец аут за две седмици

 

Съмнения за ишиас спират от игра поне за още две седмици румънският национал на Лудогорец Драгош Григоре. 33-годишният централен защитник се възстановява от 13 октомври, когато заради травма беше освободен от лагера на северните ни съседи преди мач за евроквалификациите.

Григоре продължава с физиотерапията и със сигурност ще пропусне мачовете срещу Берое от 15-ия кръг в efbet Лига в Разград в събота и срещу Еспаньол от група Н на Лига Европа на 7 ноември в Барселона. Нулеви са и шансовете бранителя да играе за Румъния в предстоящите евроквалификации с Швеция на 15 ноември и Испания три дни по-късно.

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки