КАТО НА ФИЛМ! Челси и Аякс сътвориха легендарен мач за Шампионската лига в Лондон! (ВИДЕО+СНИМКИ)

След осем гола, два червени картона, отменен гол от ВАР и две дузпи двата отбора не успяха да се победят

КАТО НА ФИЛМ! Челси и Аякс сътвориха легендарен мач за Шампионската лига в Лондон! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тази вечер на "Стамфорд Бридж" в Лондон се изигра един от най-великите и паметни мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Челси и Аякс направиха истински футболен трилър и завършиха наравно 4:4 в битка за върха в група "Н". 

Лондончани губеха с 1:4 след почивката, но поредица от вихрени събития като два червени картона, дузпа и отменен гол след ВАР докараха нещата до шеметното реми. 

Срещата на в Лондон започна мълниеносно. Във втората минута Промес центрира от статично положение, а Ейбрахам посегна към топката на първа греда и имаше малшанса да си отбележи автогол. По-малко от две минути по-късно Роки посочи бялата точка в наказателното поле на гостите. Пулишич беше набрал скорост и падна в наказателното поле и реферътотсъди дузпа, от която Жоржиньо реализира с технично насочване за 1:1.

В 14-ата Ейбрахам опъна и мрежата на съперника, но при вдигнат флаг за засада. Шест минути по-късно холандците реалзираха нов гол. Хаким Зиеш много интелигентно центрира фалцово зад гърба на защитата, Промес изпревари Сесар Аспиликуета и отбеляза с глава отблизо.

Резултатът се покачи на 1:3 след великолепно изпълнение на Зиеш. Халфът стреля директно, когато всеки очакваше центриране от статично положение. Топката беше насочена към далечния ъгъл, удари се гредата, след което срещна лицето на Кепа и влезе в мрежата за 1:3.

В 38-ата пред Вилиан се откри добра възможност, но острата топката беше пресечена от Онана.

След почивката "сините" опитаха да отвърнат и направиха няколко опасни атаки. Те обаче допуснаха неточност в 55-ата минута и инкасираха нов гол. Дани ван де Беек беше оставен в наказателното поле и стреля ниско по диагонала, за да покачи на 1:4. В 63-ата домакините се върнаха в двубоя с гол на капитана си Аспиликуета. Защитникът се измъкна от засадата и добави в мрежата сам на далечната греда. 

Така се стигна до 68-та минута, когато първи Дели Блинд направи грубо нарушение при атака на Челси, а след това Ветлман извърши фаул в наказателното си поле. И двамата имаха по един жълт картон и Роки реши да изгони и двамата с втори. Така за отрицателно време гостите останаха с двама души по-малко и с дузпа пред вратата им, която Жоржиньо отново не сбърка за 3:4.

Три минута по-късно след изпълнение на корнер и разбъркване пред вратата на Онана най-съобразителен се оказа Рийс Джеймс, който с премерен, но силен изстрел изравни за 4:4. Малко по-късно Азпиликуета вкара и пети гол във вратата на Аякс, но след намеса на ВАР се видя, че Ейбрахам е играл с ръка преди испанецът да овладее да отбележи. Така попадението беше отменено.

В 86-та Аякс можеше да попари Челси с девет души, след като удар на Алвареш влизаше точно във вратата, но Кепа се намеси перфектно и спаси.

Така и двата отбора си тръгнаха с точка от "Стамфорд Бридж", което нареди три отбора в групата на първата позиция - Аякс, Челси и Валенсия, (който победи Лил с 4:1) са с по 7 точки. Единствено по-добрите показатели към момента държат холандците и англичаните на позициите, даващи право за класиране на елиминации.

Стартови състави:

Челси: Кепа, Азпиликуета, Зума, Томори, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Моунт, Уилиян, Пулишич, Ейбрахам

Аякс: Онана, Велтман, Ван Де Беек, Нереш, Тадич, Промес, Мазрауи, Блинд, Таляфико, Мартинез, Зиеш

Дортунд преговаря с Хумелс за нов договор

Защитникът може да остане за още една година, макар да е на 35 години

Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

Салах си тръгва от Ливърпул заедно с Клоп

Крилото няма намерение да продължи авантюрата си на "Анфийлд"

Рома с гневна декларация към Серия А

"Вълците" са недоволни от програмата им за мача с Удинезе на 25-ти април

Ман Юнайтед стиска палци на Борусия Дортмунд да спечели Шампионската лига

"Червените дяволи" чакат сериозен бонус от Джейдън Санчо

Решено е: Милан уволнява Пиоли след края на сезона

Италианецът ще завърши без трофей за пореден сезон

Начо си тръгва от Европа, за да не играе срещу Реал Мадрид

Капитанът на "белия балет" не иска да се изправя срещу родния си клуб

УЕФА пак наказа Мартинес

Аржентинският вратар за пореден път показа характера си

Барселона взима световен шампион без пари

Гуидо Родригес остава свободен агент след края с Бетис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки