БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН: Кубрат спука от бой Букър и чака мач за световната титла!

Мощен Пулев постигна победа №28 в кариерата си с единодушно съдийско решение

БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН: Кубрат спука от бой Букър и чака мач за световната титла!
Българският боксьор Кубрат Пулев постигна категорична победа над американеца Райдъл Букър във Фресно, Калифорния.

Кобрата спука от бой бившия затворник и макар да не успя да го нокаутира, спечели с единодушно съдийско решение (99:91, 98:92, 98:92).

Тя бе под номер 28 в кариерата на 38-годишния софиянец и защити своя статут на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс.

Така той чака да спори за нея до 31 май 2020 година с победителя от дългоочаквания реванш на седми декември между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

Излежалият 12 години затвор Райдъл Букър пък показа нагледно защо никога в кариерата си не е бил нокаутиран като остана на крака и заслужи хонорара си, макар да понесе доста мощни удари.

В крайна сметка обаче той бе наясно, че губи мача още преди съдиите да се произнесат и се оттегли с трето поражение в професионалната си кариера.

Сблъсъкът между Пулев и Букър бе в 10 рунда, а Novsport.com го проследи в реално време посредством чат-коментар:

ПЪРВИ РУНД: Райдъл Букър започна много настървен мача и нанесе първия точен удар, пращайки ляв-прав в главата на Пулев. Българинът пък стартира защитно и впоследствие получи няколко удара в тялото, а в края съумя да отговори с точно попадение в лицето на опонента. Точно преди края на рунда Кубрат натика Букър до въжетата, където успя да вкара ляв прав и ляво кроше.

ВТОРИ РУНД: След добрия край на първата част Кобрата изигра силен втори рунд и с две крошета отново вкара Букър до въжетата, но двоен ляв прав помогна на Букър да се измъкне. Последваха няколко удара в главата на американеца, който отговори с ъперкът. 

ТРЕТИ РУНД: Пулев започна още по-добре третата част и направи комбинация ляв-десен, а после прати и ляво кроше в главата на Букър. Американецът отвърна с десен прав, но все по-често се озоваваше до въжетата, макар да контрираше с крошета. В края Кобрата регистрира комбинация от леви и десни крошета, която отвори аркада на дясното око на Букър.

ЧЕТВЪРТИ РУНД: Аркадата обаче сякаш повлия благотворно на американеца и той първи стигна до точен удар - дясно кроше, а Кобрата отвърна с ъперкът. После Букър заигра по-защитно, което позволи на българина да вкара кроше и ъперкът, а после и да го притисне до въжетата. Там българинът направи нова комбинация от удари. До края Букър отнесе няколко крошета, след което залиташе по пътя си към стола.

ПЕТИ РУНД: Това бяха най-силните три минути на Кубрат от началото на мача, макар че Букър започна с атака в тялото. Българинът отговори с комбинация от удари и отново притисна опонента си до въжетата. Американецът все пак съумя да се измъкне с ляво кроше, но после получи много силно такова, което го разклати и забави реакциите му. Последва нова комбинация от удари на Кобрата, а Букър се спаси с клинчове и успя да дочака гонга, макар да изглеждаше много изтощен. 

ШЕСТИ РУНД: Пулев започна отлично, с тежко дясно кроше в главата, а после отново съумя да прати бившия затворник до въжетата. След това обаче Букър стана доста агресивен и вкара комбинация от удари в тялото, след което и дясно кроше в главата на Кубрат. Отговорът - десни крошета от Кобрата и комбинации в тялото, с които Пулев компенсира и се оттегли с преднина на почивка.

СЕДМИ РУНД: Пулев засипа Букър с десни прави и крошета, с които го принуди да се оттегли към въжетата. Американецът опита да се измъкне, но получи серия от десни крошета в главата и мощен десен прав. В крайна сметка Букър едва дочака края на рунда, като се опита със словесните закани да разконцентрира Пулев.

OСМИ РУНД: Букър проведе тази част предимно в глуха защита и в търсене на клинчове, но Кубрат отново го притисна до въжетата. Там нашият боксьор вкара комбинация от удари и силен десен ляв, но американецът показа добра защита, а и че носи на бой. После отново бе притиснат до въжетата и така рундът премина под диктовка на Кобрата.

ДЕВЕТИ РУНД: Пулев започна с дясно кроше, а Букър продължаваше да търси клинчове, но и не спираше да провокира българина. Това обаче не даде резултат, макар че темпото спадна. Все пак, Кобрата успя да вкара комбинация от удари, след което регистрира две силни десни крошета, които олюляха американеца, но той остана на крака.

ДЕСЕТИ РУНД: Тоталната доминация на Кобрата бе затвърдена в последната част, в която той не спря да атакува и вкара серия от десни удари, а после и отличен ляв прав. Българинът продължи с ляво кроше и завърши мача със силен десен прав в главата на опонента. Няма съмнение, че Пулев ще победи по точки, защото напълно надигра Букър в Калифорния. 
Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки