НАСРЕД СТАРА ЗАГОРА: Арда излъга Берое и се завърна в Топ 6 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Камбуров изпусна дузпа, Ради Василев не сгреши от бялата точка

НАСРЕД СТАРА ЗАГОРА: Арда излъга Берое и се завърна в Топ 6 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арда изненадващо спечели с 1:0 гостуването си на Берое от 16-ия кръг на efbet лига. Голът за тима от Кърджали отбеляза Радослав Василев (42) от дузпа. По-малко от 10 минути преди края на мача домакините също получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, но Мартин Камбуров пропусна и тимът му записа втора поредна загуба в първенството.  

 

Успехът изстреля Арда обратно в Топ 6. Тимът на Стамен Белчев събра 22 точки, с една повече от Черно море и Берое, които са съответно седми и осми. На четвърта позиция е Славия с 23. Очертава се ожесточена битка за последните две места, даващи право на участие в плейофа за разпределение на челните позиции. 

 

Мачът започна с натиск на Берое и в 9-ата минута удар на на Рубен Бригидо не намери целта. Гол на Ахмед Тоуба в 16-ата пък правилно беше отменен заради засада. Центриране на Педро Еуженио бе отклонено с глава от Мартин Камбуров и Тоуба бутна топката зад гърба на Караджов. Повторенията категорично показаха, че той е бил в положение на засада. 
 
Три след това Душан Перниш излезе далеч извън наказателното си поле, за да предотврати опасност. В 28-ата Рубен Бригидо шутира мощно в близкия ъгъл, но Иван Караджов извади топката в ъглов удар. 
 
След половин час игра Перниш отново трябваше да излиза извън наказателното си поле и отне топката от краката на Ради Василев. В 42-ата минута гостите от Кърджали получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Александър Василев срещу Деян Лозев. Зад топката застана Радослав Василев, който стреля в долния десен ъгъл на Перниш - 0:1.
 
След почивката домакините се хвърлиха в търсене на изравнително попадение. В 60-ата минута Мартин Камбуров стреля опасно от фаул. Две по-късно шут на Вандерсон се отби в тялото на Сидоел. В 74-ата минута Мартин Камбуров показа добра игра с гръб към вратата. Ветеранът подаде към Вандерсон, който потърси далечния десен ъгъл, но прати топката в аут. 
 
 
В 82-ата минута Пламен Крумов фаулира Мартин Камбуров в наказателното поле и Берое получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана потърпевшият нападател, който стреля в аут и пропусна възможността да изравни. 
 
В 90-ата минута Иван Караджов боксира бомбен изстрел на Камбуров. Малко след това Бригидо прати топката в аут. В добавеното време Ахмед Тоуба засече с глава центриране от десния фланг, но отново ударът не намери очертанията на вратата. Мачът завърши с пропуск на Илиша Сам. Ударът му бе изчистен от голлинията.
 
 
Берое - Арда 0:1


Стартови състави: 
 
БЕРОЕ: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Ибрахима Конте, Александър Василев, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Иван Минчев, Педро Еуженио
 
АРДА: Иван Караджов, Атанас Кръстев, Матеус Леони, Пламен Крумов, Илиас Хасани, Александър Георгиев, Деян Лозев, Емил Мартинов, Иван Коконов, Дарен Сидоел, Радослав Василев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки