НАСРЕД СТАРА ЗАГОРА: Арда излъга Берое и се завърна в Топ 6 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Камбуров изпусна дузпа, Ради Василев не сгреши от бялата точка

НАСРЕД СТАРА ЗАГОРА: Арда излъга Берое и се завърна в Топ 6 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арда изненадващо спечели с 1:0 гостуването си на Берое от 16-ия кръг на efbet лига. Голът за тима от Кърджали отбеляза Радослав Василев (42) от дузпа. По-малко от 10 минути преди края на мача домакините също получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, но Мартин Камбуров пропусна и тимът му записа втора поредна загуба в първенството.  

 

Успехът изстреля Арда обратно в Топ 6. Тимът на Стамен Белчев събра 22 точки, с една повече от Черно море и Берое, които са съответно седми и осми. На четвърта позиция е Славия с 23. Очертава се ожесточена битка за последните две места, даващи право на участие в плейофа за разпределение на челните позиции. 

 

Мачът започна с натиск на Берое и в 9-ата минута удар на на Рубен Бригидо не намери целта. Гол на Ахмед Тоуба в 16-ата пък правилно беше отменен заради засада. Центриране на Педро Еуженио бе отклонено с глава от Мартин Камбуров и Тоуба бутна топката зад гърба на Караджов. Повторенията категорично показаха, че той е бил в положение на засада. 
 
Три след това Душан Перниш излезе далеч извън наказателното си поле, за да предотврати опасност. В 28-ата Рубен Бригидо шутира мощно в близкия ъгъл, но Иван Караджов извади топката в ъглов удар. 
 
След половин час игра Перниш отново трябваше да излиза извън наказателното си поле и отне топката от краката на Ради Василев. В 42-ата минута гостите от Кърджали получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Александър Василев срещу Деян Лозев. Зад топката застана Радослав Василев, който стреля в долния десен ъгъл на Перниш - 0:1.
 
След почивката домакините се хвърлиха в търсене на изравнително попадение. В 60-ата минута Мартин Камбуров стреля опасно от фаул. Две по-късно шут на Вандерсон се отби в тялото на Сидоел. В 74-ата минута Мартин Камбуров показа добра игра с гръб към вратата. Ветеранът подаде към Вандерсон, който потърси далечния десен ъгъл, но прати топката в аут. 
 
 
В 82-ата минута Пламен Крумов фаулира Мартин Камбуров в наказателното поле и Берое получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана потърпевшият нападател, който стреля в аут и пропусна възможността да изравни. 
 
В 90-ата минута Иван Караджов боксира бомбен изстрел на Камбуров. Малко след това Бригидо прати топката в аут. В добавеното време Ахмед Тоуба засече с глава центриране от десния фланг, но отново ударът не намери очертанията на вратата. Мачът завърши с пропуск на Илиша Сам. Ударът му бе изчистен от голлинията.
 
 
Берое - Арда 0:1


Стартови състави: 
 
БЕРОЕ: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Ибрахима Конте, Александър Василев, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Иван Минчев, Педро Еуженио
 
АРДА: Иван Караджов, Атанас Кръстев, Матеус Леони, Пламен Крумов, Илиас Хасани, Александър Георгиев, Деян Лозев, Емил Мартинов, Иван Коконов, Дарен Сидоел, Радослав Василев
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки