ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Лестър излезе втори след победа над Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Варди и Мадисън вкараха за успеха на "лисиците", "артилеристите" изпаднаха от топ 6

ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Лестър излезе втори след победа над Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)
Приказката на Лестър този сезон продължава! "Лисиците" спечелиха с 2:0 домакинството си на Арсенал от 12-ия кръг на английската Висша лига и се изкачиха до второто място в класирането. Тимът има 26 точки, колкото и третия Челси, но доста по-добра голова разлика. С една по-малко е Манчестър Сити. Утре шампионите излизат срещу лидера Ливърпул. Арсенал пък остана извън топ 6 със 17 точки.
 
Джейми Варди (68) и Джеймс Мадисън (75) вкараха головете за осмия успех на Лестър през сезона.
 
Още в началото се откри възможност за Варди, който обаче стреля твърде слабо и не затрудни Лено. Арсенал също застраши вратата на съперника, но Перейра изпревари Лаказет в последния момент. След това Тилеманс не бе прецизен при паса си и пропусна да изведе Варди сам срещу вратаря. 
 
 
В 10-ата минута Лестър поиска дузпа, след като Гендузи събори Союнчу, но реферът не реагира, а и не последва преразглеждане от ВАР. Малко след това лондончани трябваше да вкарат. Бейерин намери Лаказет, който от десетина метра стреля  встрани. 
 
В следващите минути Лаказет пропусна ново добро положение, стреляйки твърде слабо. Бейерин пък трябваше да блокира удар на Тилеманс. Изстрел на Барнс не затрудни Лено, а Колашинац бе прецизен срещу Перес, въпреки претенциите на "лисиците" за дузпа. 
 
 
 
В 41-ата минута Мадисън стреля от свободен удар, но малко над целта, а в края и Барнс имаше възможност, но не бе точен, така че паузата дойде при 0:0. 
 
Второто полувреме започна с късмет за Арсенал, след като Ндиди прати топката в напречната греда. Гостите отговориха с пробив на Давид Луис и неточен изстрел на бразилеца. Последва гол на Обамеянг, който обаче правилно бе отменен заради засада. 
 
Двубоят се отвори и Обамеянг бе изведен зад защитата, но миг преди да стреля, Перейра успя да го блокира. Последваха нови претенции за дузпа от Лестър, които реферът не уважи, тъй като топката се удари близо до рамото на Гендузи. 
 
 
В 68-ата минута домакините поведоха, вкара Джейми Варди. Тилеманс изведе голмайстора, който не сбърка и отбеляза 11-ия си гол през сезона!   
 
В 72-ата минута нападателят трябваше да вкара отново, но от чиста позиция не успя да преодолее Лено, който спаси с крак. В 75-ата минута обаче, германецът нямаше какво да направи. Варди върна към Мадисън, който с остър удар от границата на наказателното поле забоде топката до гредата за 2:0. 
 
 
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки