Кобрата разкри как го е надъхвал Букър по време на двубоя (ВИДЕО)

Ще спечеля милиони от битката за титлата, но парите не са най-важното, разкри Пулев

Кобрата разкри как го е надъхвал Букър по време на двубоя (ВИДЕО)
Българският боксьор Кубрат Пулев размаза Райдъл Букър в двубой за защита на претендентското си място за световната титла в тежка категория. По време на срещата американецът постоянно провокираше Кобрата със словесни нападки. 
 
Българинът коментира триумфа си пред Нова ТВ и сподели какви реплики са си разменили с американеца по време на битката.
 
„Беше много комично, защото през цялото време ми говореше как Дионтей Уайлдър удрял по-силно от мен. Дори употреби неприлична дума и каза, че не мога да ударя толкова силно. Нещата станаха малко на инат. Аз го удрях и му казвах: „А така харесва ли ти?”
 
След 6-ия рунд му стана изключително тежко заради ударите и темпото, което наложих. Много сериозни удари понесе. Респект към него. Много добре знам как удрям с тези малки ръкавици. Той понесе наистина тежки удари, евала за което. Не падна, макар че на няколко пъти се разклати”, заяви Кобрата.
 
„Определено Букър е боксьор с опит. Тренира с най-големите боксови имена в тежката категория. Това го прави много конкурентен, свикнал е на удари. Има добра защита, която аз пробих многократно, но въпреки всичко устоя", призна още Пулев.
 
„Аз съм критичен към всички, особено към себе си. Не съм доволен от някои удари, които получих и които не би трябвало да пропускам, защото в един мач за световна титла например, тези удари може да бъдат решаващи. Те трябва да се минимилизират”, заяви Кубрат и допълни, че сега му предстои няколко седмици почивка и ще започне отново подготовка през януари догодина.
 
Както се знае Пулев е претендент за световната титла на IBF и трябва да се изправи срещу победителя от двубоя Анди Руис – Антъни Джошуа най-късно до май 2020 г. 
 
„Може би на мен би ми бил по-удобен Анди Руис, но понякога срещу боксьори като Джошуа съм по-бърз и по точен, докато срещу стил като на Руис, който повече се крие и се пази, ми е малко по-сложно. Във всеки случай ще присъствам на мача между двамата през декември”, заяви българският топ боксьор.
 
Той разкри разкри още, че от евентуален сблъсък за световната титла банковата му сметка би набъбнала значително, но това не е най-важното за него. 
 
"Аз съм ви доказал, че за мен парите не са от значение. Те не са най-важното нещо, не се бия заради парите. Милиони са, но не знам колко милиона точно. Става въпрос за сериозни пари, но за мен е по-важно да направя нещо непостигано досега от българин. Това ще бъде голяма реклама за държавата, а и гордост за самия народ. Малък народ сме и би било голяма гордост.”
 
"Не смятам, че парите са толкова трудно нещо за постигане, че да си дам живота за едни пари. Давам го за мечтата на баща ми. Сега вече тя е и моя мечта, както и на цяла България”, заяви Кобрата. 
 
 
Какво още сподели Кубрат Пулев вижте в следващото видео:
 
 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки