Десподов: Много съм скъп за Щурм

Възможно е да се върна в Италия, призна нападателят

Десподов: Много съм скъп за Щурм

Кирил Десподов даде интервю за Bulgaria ON AIR. В него звездата на Щурм Грац говори за бъ­дещето си и заяви, че ед­ва ли ще остане в Ав­стрия след края на сезо­на. В момента той все още е собственост на Каляри, но играе под на­ем в тима на Нестор Ел Маестро.

"Възможно е да се върна в Италия. Ни­що не се знае. Смятам, че няма шанс Щурм Грац да ме купи. Политиката на клуба не позволява да се взимат такива игра­чи. Аз съм много скъп за тях, иначе искат да ме задържат. Ако вкарам 30 гола, може някой да ме купи директно от Ав­стрия. Мога да заиграя и в Каляри, всичко е въ­зможно. Не мога да кажа какво ще се случи", заяви националът, който пра­ви фурор и вече има 6 го­ла в 10 срещи за Щурм във всички турнири.

"В Австрия не е като в България. Там всеки мо­же да бие всеки. Ние на­пример победихме по­следния в класирането с4:0. След това същият този отбор, който е на дъното, победи на чужд терен Рапид Виена, кой­то пък е в Топ 3. На­истина интересно пър­венство. Много сблъсъци има, залага се на физика и единоборства. На мен ми допада доста, защо­то се играе атака за атака, а аз съм бърз играч", добави ос­трието.

"Беше много теж­ко в началото, кога­то отидох в Италия. Дадоха ми се 6 месеца да се адаптирам. Те­жеше ми много, че не играя. Затова имаше лек спад. Не получих много голям шанс. Не мисля, че съм се пред­ставил лошо. Тогава Балъков ми подаде ръ­ка и ме повика в на­ционалния отбор. И съм много щастлив, че отидох при Ел Ма­естро в Австрия", продължи Десподов.

Той се върна и към първите си стъпки в мъжкия футбол, кога­то бе на 15 години: "Първият, който ми помогна в Литекс, ня­ма да го забравя. Ня­мах долнище, имах са­мо къси панталонки. Тогава Светльо Тодо­ров извади едно дол­нище и ми го подаде. Тогава там играеха Христо Янев, Небойша Йеленкович, Бодуров... Имаше невероят­ни футболисти. Много добре ме приеха. Само здраве искам, нищо дру­го. В спорта всеки ден си отдаден, нямаш почи­вка. Нямаш и свободно­то време да отидеш за 3 дни някъде. Много не­ща не се виждат. Този труд, тези лишения... Всеки си мисли, че е мно­го лесно да си футбо­лист, но не е така".

Той коментира и ма­човете с Парагвай и Че­хия, които ще се състо­ят в София: "Очаквам добри резултати. Напо­следък има само негати­визъм. Хората говорят, че не става нищо от нас. Март месец имаме голям шанс да се класира­ме и имаме нужда от по­зитивизъм", призова 23-годишният българин.

Попитан за новия се­лекционер Георги Дер­менджиев, Десподов ка­за, че на него честите смени не му влияят. По думите му те понякога може да са за добро, друг път за лошо: "По-добре е да става така, когато има натрупване на слаби резултати, защото ина­че се насажда напреже­ние".

За финал взе отноше­ние и по скандалите от евроквалификацията България - Англия (0:6): "Прочухме се по цял свят. Не сме такива хо­ра. Играл съм в България и никога не съм чувал ня­кой да обижда тъмноко­жи играчи. Даже и на ЦСКА - Левски. Трябва да уважаваме всички хора, независимо откъде са", каза още Десподов.

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки