Анемичен ЦСКА се провали в контролата си в Солун (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Армейците" загубиха с 0:2 визитата си на гръцкия Арис

Анемичен ЦСКА се провали в контролата си в Солун (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА не успя да се противопостави на Арис и загуби с 0:2 приятелския мач игран на ст. „Клеантис Викелидис“ в Солун. Това бе четвърта контрола за "червените" по време на паузите заради националните отбори през сезона. Досега ЦСКА имаше победи над Поморие с 1:0, Пирин с 3:1 и Кариана (Ерден) с 3:1.

„Армейците“ влязоха в спаринга без голяма част от титулярите си заради контузии и повиквателни за националния отбор. Като титуляр на вратата започна Кристиян Сотиров, тъй като Бусато получи контузия в дните преди мача, а Черниаускас бе с повиквателна за националния отбор на Литва. Младокът направи добри впечатления с няколко класни спасявания, но нямаше как да се намеси при попаденията преди почивката. През втората част под рамката на вратата застана Шаламанов, който също се представи на ниво, като не допусна трети гол във вратата на ЦСКА.



Срещата започна с домакински натиск, а в 9-ата Мансини пробва рефлекса на Сотиров с долния десен ъгъл, но стражът спаси.

В 17-ата минута младият страж на червените спаси най-опасното положение до този момент, когато Тонсо се озова очи в очи с него след пас на Мансини, но не успя да го преодолее.

В 19-ата Мансини откри резултата. При центриране на Мартинес отляво аржентинецът остана непокрит и нанесе диагонален шут в движение, Жеферсон успя да играе с топката, но не отклони добре и кълбото влетя в мрежата.

При второто попадение на гръцкия тим отново защитата на „червените“ носеше основната вина. Мансини бе оставен да нанесе удар от дъгата на пеналта, Сотиров обаче отрази удара му. Топката бе овладяна от Ларсон до аутлинията, след което намери включващия се Тонисо, който успя да изпревари Нуно Томаш и от малка дистанция не сгреши.

Две минути по-късно Тиаго пробва удар от фаул от добра позиция, но не затрудни стража на домакините.

С подновяването на играта след почивката футболистите на домакините продължиха с офанзивата си, като в 48-ата Мартинес не бе далеч от увеличаване на разликата в резултата, но ударът му извън пеналта мина близо до горния десен ъгъл.

В 59-ата минута Вив Соломон-Отабор направи много добър самостоятелен рейд отляво, преодоля бранител и остана сам срещу вратаря, но ъгълът бе много малък и Цилингирис се справи със силния шут.

В 81-ата минута Мартинес преодоля бранител и стреля опасно към долния десен ъгъл, но Шаламанов с плонж парира, спасявайки „червените“ от трети гол.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Арис - ЦСКА 2:0
1:0 Мансини (19)
2:0 Тонсо (37)

90Край на двубоя, ЦСКА загуби с 0:2 контролата с Арис.
81 Спасяване на Шаламанов! Мартинес отново успя да се освободи от бранител и да шутира, топката бе насочена към десния ъгъл, но Шаламанов с плонж отклони в корнер.
80 Вив Соломон-Отабор е заменен, влиза Андрей Йорданов
71 Шут на Греъм Кери в аут.
66 Мансини получи на чиста позиция, но не успя да преодолее Шаламанов, който изби удара му в корнер. Добра изява на младия страж.
66 Ценов заменя Пинто.
59 Страхотен пробив на Отабор отляво, преодоля бранител и остана сам срещу вратаря, но ъгълът бе много малък и страбът спаси удара му.
57 Давидов получи в наказателното поле след пас на Уот отдясно, но засече много неточно и прати в аут.
52 Неточен удар на Кери.
48 Нова опасност за ЦСКА, Мартинес шутира извън пеналта, а топката премина много близо до сглобката на горния десен ъгъл.
46 В игра за ЦСКА влизат Шаламанов, Тон Уот, Давидов, Бучков и Смоленски.
46 Начало на втората част.
45 Край на първото полувреме.
39 Фаул на границата на наказателното поле за ЦСКА. Тиаго обаче не успя да изненада вратаря Цилингирис, който улови след удара на португалеца.
37 Нов гол за Арис! Сотиров парира далечен удар на Мансини, Ларсон овладя в близост до аутлинията, след което намери включващия се Тонсо, Нуно Томаш не успя да опази играча на Арис, който от метър-два вккара за 2:0.

35 Нова опасна атака на Арис, Бакуцис получи в предни позиции, Тиаго изчиства в корнер.
28 Центриране от корнер на Тиаго, Евандро отклони с глава, а топката се отби в бранител на домакините, "армейците" имаха претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от рефера.
19 Гол за домакините! Отбраната на ЦСКА проспа центриране отляво, топката попадна в Мансини, който отправи шут към далечния ъгъл, Жеферсон не успя да избие добре топката, която влетя в мрежата.

14 Ново спасяване на Сотиров, който отразява опасен удар на Мармаридис.
12 Атака на "червените" отляво завършва с центриране към Али Соу, който обаче е изпреварен от вратаря на домакините.
9 Удар на Даниел Мансини към долния десен ъгъл, Сотиров отново се намесва.
4 Първи удар към вратата на ЦСКА, който не затруднява Сотиров.
1 Начало на контролата!

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки