Отива си кошмарен цикъл в историята на българския футбол

Всичко друго освен победа днес, ще означава провал №1

Отива си кошмарен цикъл в историята на българския футбол
Днес приключва още един кошмарен за българския футбол цикъл от квалификации. Поредните, които няма да запомним с нищо добро. Всъщност последният шанс за нещо добро е довечера.
 
Само победа над вече класиралия се за еврофиналите тим на Чехия може поне малко да намали резила ни. И да предотврати поредния антирекорд във вече 95-годишната история на националния отбор.
 
Дори и при равен, ще запишем най-слабото представяне в евроквалификации за всички времена. Досега само още веднъж сме завършвали пресявките за този форум без победа. Това е станало при първото ни участие в тях - за Евро 1960.
 
И тогава обаче се представяме далеч по-достойно от сега, защото макар и да не записваме победа, това става само в 2 мача. Регламентът е такъв, че трябва да се изправим срещу силния тим на Югославия в два мача на разменено гостуване. Елиминирани сме след 1:1 у дома и 0:2 в Белград. За силата на онзи югославски тим може да съдим по това, че по-късно той достига до финала на европейското, където губи от СССР.
 
Оттогава насам, най-лошото ни представяне бе в квалификациите за Евро 2012. В тях тимът бе воден от трима селекционери - Станимир Стоилов, Лотар Матеус и Михаил Мадански. Спечелихме само 1 мач - гостуването на Уелс с 1:0 при дебюта на Матеус. В крайна сметка обаче взехме едва 5 точки. В сегашните квалификации сме с 3 и ако не победим и демотивираните чехи, ще запишем резил номер 1 за всички времена. 
 
Двубоят днес е от 19,00 часа на стадион „Васил Левски”. Любопитното е, че и сега тимът ни бе воден от трима селекционери. Националите започнаха цикъла с Петър Хубчев. След напускането му отборът бе поет от Красимир Балъков, а след неговата оставка на кормилото застана Георги Дерменджиев. 

 

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки