Лечков: Боби Михайлов все още е президент на БФС

"Отказването на Ивелин Попов от националния отбор не е мой проблем"

Лечков: Боби Михайлов все още е президент на БФС
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков направи любопитен коментар след победата на националите ни с 1:0 над Чехия в последната квалификация от група "А" за Евро 2020. 
 
Той обяви, че все още президент на БФС е Борислав Михайлов и това ще бъде така до нов конгрес.
 
Също така Лечков допълни, че не знае за отказване на капитана Ивелин Попов, твърдейки, че го е разбрал от журналистите след мача с Чехия тази вечер. 
 
"Можем да си говорим много, но днес момчетата победиха на терена. Днес видях хъс. Преди го нямаше това нещо и нямаше резултати. Момчетата се сбиха, сбориха…", коментира Лечков.
 
"От вас разбирам, че Ивелин Попов се отказва. Това не е мой проблем. Откакто аз отговарям за националния отбор, никой не се е месил на треньорите. Сега имат достатъчно време. Трябва да останат на земята. Не са били кой знае кого. Пожелавам от сърце на тези момчета да могат да се реализират и да си построят живота по най-добрия начин. От тях зависи", продължи отговорникът за националния отбор.
 
"След като тези момчета могат да бият Холандия и Швеция, значи има нещо в тях", каза Лечков, след което заваляха въпроси към него за скандалите с президентския пост в БФС - "Рано или късно ще има конгрес. Това е отделна тема. Ако искате, следващата седмица да отделим един ден и да си говорим на тази тема. Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, все още е Боби Михайлов."
 

"Прочетохте ли устава? Има ли подадена оставка? От кого е подадена? Оставката може да се приеме само на конгрес. Четете устава! Не искате да чуете това, което ви казвам. В устава пише кой може да свика конгрес - 1/3 от клубовете и първият вицепрезидент, който е Йордан Лечков", завърши героят от Световното в САЩ. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки