ИЗВЪНРЕДНО: БФС отговори ударно на разследването в bTV

Вижте позицията на ръководството

ИЗВЪНРЕДНО: БФС отговори ударно на разследването в bTV
БФС реагира остро на разследване на bTV. Ето какво гласи позицията на футболната централа: 
 
Във връзка и в коректен отговор на поредицата излъчени репортажи в централните новини по БТВ относно разходването на средства по съвместни програми между Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта, ръководството на БФС държи да подчертае следното:
 
1. Следвайки принципите на прозрачност и отчетност, които са залегнали в политиката на БФС, репортер на БТВ бе поканен да дискутира въпроси, свързани със съвместната работа на БФС и ММС. В разговор, продължил повече от 60 минути, и в присъствието на представители на отдел „Маркетинг и комуникации“ на БФС, заместник изпълнителният директор г-н Антон Попов отговори на всички запитвания, аргументирайки всяко решение и действие, взето от централата, и изтъквайки факта, че ежегодните отчети на БФС към ММС са били одобрени без забележки от страна на държавните власти.
 
2. В досега излъчените репортажи ръководството на БФС с разочарование констатира явни опити за манипулиране на общественото мнение посредством услужлив монтаж и тенденциозни внушения за сенчести действия и нерегламентирани сделки от страна на БФС.
 
3. В официално писмо до директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ на БТВ Медиа Груп от 20 ноември т.г. БФС изиска пълния запис на интервюто с г-н Антон Попов и ще вземе всички мерки, за да защити репутацията си.
 
4. Още веднъж подчертаваме, че БФС категорично не е извършвал действия в ущърб на българския данъкоплатец, на развитието на детско-юношеския футбол или на изпълнителната власт в лицето на ММС. Всички активности и практики, свързани с Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, с организацията на Евро 2015 за юноши до 17 г., както и с други съвместни инициативи с ММС, са надлежно проведени по установените правила, документирани, комуникирани с ММС и са само и единствено в името на възможно най-качественото изпълнение на всеки един проект – с мисъл за доброто на българския футбол. Можем да обявим следните факти: през 2015, 2016 и 2017 г. са проведени общо 174 турнира по споменатата програма. В тях са взели участие 32 412 млади футболисти (момчета и момичета). С получените от ММС средства за същия период са закупени 33 600 екипа и 5376 топки, които са раздадени на участващите общо 1717 отбора, включително и като индивидуални награди.
 
5. Доказателство за прозрачността в действията на БФС са отличните оценки от редовните проверки, извършвани от независими одитори по изискване на УЕФА и ФИФА, от положителните оценки на ММС за съвместната работа между двете институциии, както и най-вече от задоволството на клубове, академии и млади футболисти от организираните лагери, тестове, програми и от материалната помощ от държавата, получена със съдействието на БФС.
 
Макар да адмирираме опитите за разследваща журналистика в България, сме категорични, че внушенията и обвиненията спрямо БФС са напълно безпочвени и ги считаме за манипулативни действия с цел създаване на напрежение и уронване на имиджа на българския футбол пред спортната публика и българската общественост като цяло.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки