В ЗДРАВА БИТКА С НАПОЛИ: Крепостта на Ливърпул отново не рухна (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ловрен спаси "червените", една точка дели тима от 1/8-финалите

В ЗДРАВА БИТКА С НАПОЛИ: Крепостта на Ливърпул отново не рухна (СНИМКИ+ВИДЕО)
Ливърпул направи 1:1 с Наполи в мач от група E на Шампионската лига. Дрийс Мертенс (21) откри, а Деян Ловрен (65) спаси домакините от издънка. Така тимът на Юрген Клоп няма загуба на "Анфийлд" вече 14 месеца. За последно крепостта на "червените" превзе Челси през септември 2018 година. Тогава лондончани се наложиха с 2:1 в мач от турнира за Купата на Лигата.
 
Равенството остави варзвъзката в групата за последния кръг. Ливърпул е лидер с 10 точки, втори е Наполи с 9, а трети Залцбург със 7. На 10 декември "червените" гостуват в Австрия и се нуждаят от точка, за да продължат на 1/8-финалите. В първата среща между двата тима Зацбург вкара три гола за 3:4 на "Анфийлд". Наполи пък има наглед лесна задача в последния си мач - домакинство на последния Генк и победата ги класира без значение от развоя на другута среща.
 
 
В 19-ата минута домакините получиха тежък удар, след като се наложи Юрген Клоп да прави принудителна смяна. Фабиньо се контузи и на негово място влезе Вайналдум. Две след това италианците стигнаха до гол. Мертенс получи страхотно извеждащо подаване от Ди Лоренцо и влезе в наказателното поле, а след това с мощен удар от малък ъгъл не остави шанс на Алисон. Домакините претендираха за нарушение срещу Ван Дайк, както и за засада на нападателя на гостите. Ситуацията беше прегледана на видеоповторение, но то явно показа, че няма нарушение на правилата, тъй като попадението бе зачетено.
 
В самия край на полувремето Милнър можеше да изравни, но вратарят на гостите Мерет направи страхотно спасяване. 
 
Десет минути след подновяването на играта домакините бяха много близо до изравняване. Мерет и изпусна топката, а Фирмино я насочи към вратата. Кулибали обаче успя изчисти от голлинията.
 
 
Все пак в 65-ата минута резултатът бе изравнен от Деян Ловрен. Милнър центрира от корнер и хърватинът с глава успя да вкара топката във вратата. В тази ситуация пък гостите претендираха за нарушение на хърватския бранител. Ситуацията беше разгледана от ВАР и голът признат.
 
В 80-ата минута удар на Вайналдум по чудо не намери очертанията на вратата. До края резултатът се запази. 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон, 3. Фабиньо, 4. Ван Дайк, 6. Ловрен, 7. Милнър, 9. Фирмино, 10. Мане, 11. Салах, 12. Гомес, 14. Хендерсън, 26. Робертсън
 
НАПОЛИ: 1. Мерет, 5. Алан, 6. Марио Руй, 8. Фабиан Руис, 11. Лозано, 14. Мертенс, 19. Максимович, 20. Зелински, 22. Ди Лоренцо, 26. Кулибали, 44. Манолас  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки