Берое приема Левски в люта битка за трите точки

Двамата треньори се изправят срещу бившите си отбори

Берое приема Левски в люта битка за трите точки
Днес от 17:30 часа Берое приема Левски под Аязмото. Двубоят ще бъде с особен заряд не само защото двата тима се нуждаят от трите точки. Домакините драпат за място в шестицата, а гостите не искат да позволят на Лудогорец да им отвори прекалено голяма разлика до края на есенния полусезон.
 
Мачът ще е интересен и поради факта, че треньорите ще се изправят срещу бившите си тимове. Наставникът на домакините Димитър Димитров-Херо има титла със сините през 2000 година, а предводителят на столичани Петър Хубчев купа със заралии през 2013-а. Това ще е и първото му връщане в Стара Загора, откакто бе освободен от тима през пролетта на 2016-а. Ще успее ли той да сложи край на черната серия от 4 поредни шампионатни загуби на Левски срещу този тим (това е най-дългата негативна поредица на сините в момента)?
 
Херо ще има доста проблеми по окомплектоването на състава. През седмицата Берое освободи бразилското крило Вандерсон. Карлос Охене продължава да лекува контузия, а ситуацията с тарана Зоран Йосипович се оказа по-сериозна и той също е аут от сблъсъка поради травма. Лекарският щаб все пак успя да вдигне на крака Педро Еуженио. Малко вероятно обаче е крилото да попадне в стартовата единайсеторка, тъй като не е готов да изкара 90 минути.
 
Заради кадровите проблеми Димитър Димитров едва ли ще направи промени в състава на старозагорци, подчинил Дунав в Русе с класическото 3:0. Очаква се бургаският специалист отново да заложи на схема с трима централни защитници в лицето на Иван Бандаловски, Георги Ангелов и Ахмед Туба. Крайни бранители ще са Милен Желев и Александър Василев. В халфова линия ще са Александър Цветков и Иван Минчев. Дуетът в атака ще оформят Мартин Камбуров и Ибрахима Конте. Двамата се намират в отлична форма. Левски е любимата жертва на тарана Камбуров. Конте пък вече има 6 попадения за заралии, разписа се на два пъти в предишния кръг.
 
Мачът е важен за сините, но сякаш още по-важен се очертава следващият - срещу Черно море за Купата на България. Петър Хубчев ще има това наум при определянето на задачите и стартовия състав за двубоя. В състава на столичани с картони висят Нуно Рейш и Кали Тиам. Затова е възможно централният защитник да седне на пейката и вместо него да започне Янис Каргас. Още повече че Рейш получи травма в предишния двубой срещу Царско село (4:0).
 
На вратата ще застане Милан Миятович, а негов дубльор ще бъде 19-годишният Петър Иванов. Причината е, че националът Николай Михайлов е аут заради контузия. Стражът има оток на глезена поради възпалена връзка. В отбрана освен Каргас ще действат Миланов, Ейолфсон и Горанов. В халфовата линия се очаква да започнат Тиам и Райнов, а по крилата Паулиньо и Станислав Иванов.
 
Хубчев има дилема за това в какъв състав да бъде атаката. Почти сигурно той ще се спре на варианта от срещата с Царско село - Найджъл Роберта, и зад него още един нападател - Алар. Ако някой измежду Нашименто и Мазурек се появи на терена, то ще е за сметка на австриеца.
 
Мачовете между Берое и Левски винаги са напрегнати, а зарядът голям. Той няма да бъде охладен дори и по време на срещата да превали, каквито са очакванията.

 

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки