Бербатов влезе в отбора на десетилетието на Юнайтед

Благоевградчанинът игра на "Олд Трафорд" в периода 2008-2012 година

Бербатов влезе в отбора на десетилетието на Юнайтед

Единственият българин, играл в Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, получи поредното голямо признание за приноса си към клуба. Бившият нападател попадна в отбора на десетилетието на "червените дяволи", съставен от talksport.com.

Изданието посочва, че българинът е двукратен шампион на Англия с Юнайтед и е записал 150 мача за клуба. "Имаше толкова много моменти на индивидуален блясък от нападателя, но най-запомнящ се бе невероятният му хеттрик срещу Ливърпул при победата с 3:2 през септември 2010 година", пише изданието.

Споменава се, че Бербатов е носител на "Златната обувка" във Висшата лига през 2011 година и седемкратен получател на наградата "Футболист на годината на България". Благоевградчанинът игра на "Олд Трафорд" в периода 2008-2012 година.



В отбора на десетилетието влизат Де Хеа, Евра, Видич, Фърдинанд, Валенсия, Скоулс, Гигс, Карик, Рууни, Бербатов и Ван Перси. Треньор на този дрийм тийм е сър Алекс Фъргюсън. Трябва да се отбележи, че от настоящия отбор на "червените дяволи" в този състав влиза един-единствен играч - вратарят Давид Де Хеа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки