Славия ще увеличава хегемонията си над Ботев Пд за Купата

Канарчетата специалисти по елиминации

Славия ще увеличава хегемонията си над Ботев Пд за Купата
Славия приема днес от 17:30 часа Ботев Пловдив в един от най-интересните осминафинали за Купата на България. Среща на стадиона в "Овча купел" си дават два от отборите, белязали турнира в последните му издания.
 
Канарчетата вдигнаха трофея през 2017-а, а през тази играха финал. Белите пък триумфираха през 2018-а, като за да стигнат до последния сблъсък, елиминираха именно жълто-черните на полуфиналите. Реваншът в София обаче бе белязан от скандално съдийство, като днес със сигурност ще има желание за мъст.
 
Спокойно можем да кажем, че Ботев се специализира в елиминациите в последните три издания на турнира, но когато стане въпрос за сблъсъците между двата съперника за купата, Славия мачка своя опонент.
 
Равносметката от 20-те мача между столичани и пловдивчани в надпреварата е 11 успеха за Славия, 4 равенства и 5 победи за Ботев, при голова разлика 35:25 за белите. 10 от срещите са се играли в Пловдив, 7 в София, както ще е днес, и 3 на неутрален терен: в Стара Загора, Благоевград и Пазарджик.
 
На разменено домакинство двата тима са се срещали 4 пъти, като имат на сметката си по две продължавания. Интересното е, че цели пет пъти съперниците са мерили сили именно на осминафинал, какъвто ще е и днешният дуел. Тук предимството пак е за Славия - 3 продължавания и две отпадания.
 
За пръв път двата съперника се срещат на 1/2-финал на 2 ноември 1952 година в Пловдив. Мачът завършва с победа на Славия с 2:1. Головете за белите отбелязват Митов в 52-ата минута и Исаков в 56-ата минута, а за канарчетата попадението реализира Димитър Йорданов-Кукуша в 85-ата. Последната среща се игра на 24 април 2018 година в столицата. Домакините победиха с 1:0 в полуфинала-реванш, за чийто скандален характер вече стана дума. Равносметката от седемте мача, играни в София, е 6 победи за белите и едно равенство при голова разлика 15:5 за Славия. На неутрален терен са играни 3 мача, в които столичани имат една победа и 2 ремита при голова разлика 4:2.
 
За Ботев Пловдив 3 гола в сблъсъците с белите за купата е реализирал Антим Пехливанов, а по 2 са вкарали Наско Сираков и Дормушали Саидходжа. Най-много попадения за Славия - 3, са реализирали Андрей Желязков-Жужо и Симеон Чилибонов. За канарчетата са отсъдени 4 дузпи, като 2 са реализирани от Георги Славков-Бенкса и Наско Сираков, а 2 са пропуснати от Атанас Пашев-Пашата. За Славия са свирени също 4 дузпи, от които 3 са вкарани от Александър Василев, Стефан Колев и Ивайло Димитров, а една е пропусната от Стоян Коцев-Кано.
 
Белите мачкат своя опонент и когато става въпрос за мачове помежду им за купата през месец декември. Те са 4, като столичани печелят два - 1:0 и 3:0, губят един - 2:4, и един завършва наравно - 2:2.
 
В последните три сезона обаче Ботев Пловдив се превърна в един от хегемоните в турнира - 1 купа, 1 загубен финал и 1 отпадане на полуфинал. За този период отборът записа 17 мача, в които спечели 11 срещи, 4 завърши наравно и загуби само 2. Три от ремитата бяха с цената на продължаване и те дойдоха през миналия сезон - на осминафиналите с дузпи бе елиминиран Берое, на четвъртфиналите пак с дузпи Черно море, а на полуфинала реваншът с ЦСКА на "Армията" завърши 3:3 и така канарчетата стигнаха до финала, загубен от Локо Пловдив.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки