Анатоли Нанков пред NOVSPORT: Целта ни беше Лига Европа и я постигнахме!

"Преди година имаше оферта от Англия за Антов, той е един от най-талантливите български играчи"

Анатоли Нанков пред NOVSPORT: Целта ни беше Лига Европа и я постигнахме!

Анатоли Нанков за четвърта година ще бъде част от щаба на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар. Миналия сезон тe спечелиха Купата на страната. В момента Нанков и компания си отдъхват в България след тежкия сезон в бившата светска република. Novsport.com използва възможността да поговори с бившия футболист на ЦСКА и Локо Сф.

 
- Гледа ли дербито ЦСКА - Лудогорец и какво видя?
 
- Разбира се. За нашето първенство един от най-хубавите мачове. Имаше повече борба, единоборства, не мога да кажа, че се получи кой знае какво..., но за нашите стандарти - здрав мач! И двата отбора имаха шансовe. Според мен закономерно завършиха наравно.
 
- Смяташ ли, че Лудогорец може да изпусна аванс от 11 точки?
 
- Не. Лудогорец за девети път ще стане шампион! Видя се, че имат сериозна класа. След като могат да си позволят в дербито да сменят осем футболисти, това говори за голяма конкуренция. 
 
- Вашият екип, воден от Стойчо Младенов, подписа за още една година...
 
Доверието и отговорността е много важна за един екип. Щом Стойчо Младенов ни има доверие и работим по начин, по който постигаме успехи, не мисля че трябва да се правят промени. 
 
- Спечелихте Купата в Казахстан. Колко ценен е този успех?
 
- В исторически план нашият отбор няма кой знае какви успехи. Печелил е Купата и то точно преди 20 години. Тази година се случи отново и всички са щастливи. Ще играем в Лига Европа. Това беше и целта. Направи се  ремонт на стадиона. Хората тук се постараха, за да играем мачовете от турнирите в града.
 
 
- Стойчо Младенов стана треньор №1 в Казахстан. Как отпразнувахте успеха?
 
- Младенов спечели в конкуренцията на треньорите на двата гранда - Астана и Кайрат. Това само може да ни радва и показва, че добре си вършим работата и ни прави щастливи. Всяко едно отличие на старши треньора е признание и за неговия екип.
 
- Малко след това се появи информация, че ви освобождават, явно не е било истина или...
 
- Няма такова колебание, всички са доволни от нас. За да продължим да работим вече четвърта година това красноречиво говори за отношението на ръководството на Кайсар. И закономерно Стойчо Младенов и респективно ние оставаме за още една година. Това в България не може да се случи - един треньор да води четири години един и същи отбор.
 
- Целият екип сте от ЦСКА. Търсили ли са ви да се върнете на "Армията"?
 
- Всеки ден говорим за ЦСКА. Гледаме българско първенство и е нормално да се вълнуваме. Конкретни разговори за връщане не е имало. Затова и оставаме да работим в Казахстан. Нашият екип е много "червен"! Стойчо, аз, Тошко Янчев и д-р Дойчев, когото последно привлякохме. Всички сме цесекари и се вълнуваме какво се случва в клуба.
 
- Имаш ли да получаваш пари от ЦСКА? 
 
- Няма човек, който да е работил в ЦСКА и да няма да получава пари.
 
-  Какъв е животът в Казахстан?
 
- Същият като в България. В нашия град няма чак толкова забавления. Българите постоянно сме заедно. Когато бием, ходим на ресторант и пием по чаша червено вино, това ни е забавлението. Откакто сме в чужбина не сме със семействата си, но вече свикнахме.
 
- В последните месеци много се говори за едни футболист на ЦСКА - Валентин Антов, който ти е племенник. Ти как виждаш неговото развитие?

- Винаги съм казвал, че Валентин е много сериозно и умно момче. Един от най-талантливите български играчи. И се надявам да продължи да се развива. Но не искам да говоря само за него. Ето и този от Левски - Станислав Иванов също е много талантлив. Дай Боже, да има повече като тях и след време националният отбор да може да се класира на голям форум. 
 
 
- Чу се за чужди клубове, които идват да гледат Антов, знаеш ли нещо конкретно?
 
- Преди година имаше оферта от Англия за Валентин. Най- нормалното нещо е големите клубове да се оглеждат за играчи от нашия регион. Всички търсят млади таланти, които да развиват. 
 
- Кирил Десподов не можа да се наложи в Каляри. Дръпна ли назад с отиването си в Австрия?
 
- Отличен футболист! Това че не успя първата година в Италия да покаже своите качества, които безспорно ги има, не е проблем. Ще го преболедува и ще се върне по-силен. За него това пращане в Австрия е отличен ход.
 
- И накрая - мисли ли Анатоли Нанков за треньорска кариера и кога?
 
- Когато му дойде времето. Имам отлична работа. Винаги съм казвал, че е важно да си удовлетворен от това, което вършиш. Доста години съм помощник на Стойчо Младенов. Радвам се, че съм му спечелил доверието. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки