Ливърпул прегази Евертън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Началото на двубоя бе ударно за домакините

Ливърпул прегази Евертън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул победи с 5:2 Евертън в среща от 15-ия кръг на Висшата лига и 234-ото мърсисайдското дерби в историята. В 6-ата минута Дивок Ориги вкара "дежурното" си попадение срещу Евертън и изведе домакините напред в резултата. В 18-ата минута Джердан Шакири удвои аванса на "червените".

 

В 21-ата минута Майкъл Кийн върна едно попадение за "карамелите". В 31-ата минута отново Ориги наказа Джордан Пикфорд, за да върне двойния аванс за своя отбор.

 

 

В края на първата част Садио Мане направи резултата 4:1 за Ливърпул. В добавеното време обаче Ричарлисон върна надеждите на гостите, отбелязвайки за 4:2. В края на редовното време Жоржиньо Вайналдум оформи крайното 5:2.

 

Началото на двубоя бе ударно за домакините, които поведоха още в 6-ата минута, когато Садио Мане подаде на Дивок Ориги, който се озова очи в очи с Джордан Пикфорд. Белгиецът извърши невероятно залъгващо движение, с което прати на земята стража, след което му остана простата задача да копне топката над него и да я изпрати в мрежата.

 

В 18-ата минута Джердан Шакири удвои аванса на "червените", след като получи страхотен пас в коридор от Садио Мане и реагира бързо. Швейцарецът с албански произход остана необезпокояван от "синята" отбрана и умело изпрати топката във вратата на Пикфорд. 

 

Евертън съумя да реагира бързо и само няколко минути по-късно Майкъл Кийн върна едно попадение за "карамелите", след като се възползва по перфектен начин от разбъркването в наказателното поле. Топката се озова в краката на защитника, който с лекота преодоля вратаря отблизо и върна Евертън в двубоя.

 

 

В 31-ата минута Дивок Ориги отбеляза втория си гол в срещата и възстанови комфортния двоен аванс за Ливърпул. В главната роля бе Деян Ловрен, който намери Ориги със страхотно дълго подаване. Белгиецът от своя страна демонстрира страхотен контрол, овладявайки топката по перфектен начин, след което с мощен, но техничен удар прехвърли вратаря и запрати топката в мрежата му. 

 

В края на първата част Ливърпул организира контраатака като по учебник, която бе завършена по перфектен начин от Садио Мане. Сенегалецът се отскубна от "синята" отбрана и пое брилянтен пас от Трент Александър-Арнолд, за да нанесе прецизен удар и да покачи резултата на 4:1.

 

В добавеното време на първата част звездата на "карамелите" Ричарлисон върна надеждите на своя отбор, отбелязвайки за 4:2. Бразилецът засече по перфектен начин центриране на Бернард и изпрати неспасяемо топката във вратата на Алисон.

 

В началото на втората част темпото бе по-спокойно. В 52-ата минута Люка Дин изпълни свободен удар от средно разстояние, но изпрати топката точно над напречната греда. 

 

В 60-ата минута Ричарлисон засече центриране на Гулфи Сигурдсон от ъглов удар, но опитът му с глава се озова право в ръцете на Адриан.

 

Малко по-късно Александър-Арнолд, който вече имаше жълт картон, умишлено докосна топката с ръка в момент, в който Дин го преодоляваше. Английският национал обаче се размина с второ официално предупреждение и съответно червен картон.

 

Най-чистата ситуация за втората част бе чак в 81-ата минута и бе пропиляна от Садио Мане.Сенегалецът навлезе на скорост в наказателното поле, за да засече центриране, но топката прелетя на косъм от десния страничен стълб. 

 

В 85-ата минута Садио Мане извърши още по-брутален пропуск, след като бе останал напълно сам и му оставаше само да изпрати топката във вратата на Пикфорд, но сенегалецът се подвоуми и не успя да отправи изстрел. 

 

Секунди по-късно Мойс Кийн също пропусна да отбележи, след като опитът му от ръба на пеналтерията премина встрани от лявата греда. 

 

В края на редовното време Роберто Фирмино намери Вайналдум с хитро подаване, с което холандецът преодоля съперника си на границата на наказателното поле и нанесе страхотен удар в долния десен ъгъл, правейки резултата 5:2.

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Бразилия попари Англия на "Уембли" (ВИДЕО)

"Трите лъва" бяха в ролята на фаворити, но се провалиха

Наполи връща Дендонкер на Астън Вила през лятото

Тимът не иска да го откупува

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки