Белчев готви капани за ЦСКА в Кърджали

Спас Делев може да води атаката на Арда срещу "армейците"

Белчев готви капани за ЦСКА в Кърджали

Арда посреща ЦСКА днес от 13:30 часа в 1/8-финал за купата. Двубоят ще е в Кърджали, а армей­ците са поставени в ситуация на абсолютно задължителен успех. Именно купата е единствената реалистична възможност на от­бора да стигне до трофей този сезон с оглед огромното изостава­не в първенството. От друга страна, в Арда са амбицирани да повалят гиганта. Кърджалийци имат няколко проблема с основни играчи, но въпреки това ще играят за резултат. От лагера на домакините може да казват, че срещата за купата е бонус, но дей­ствително гледат доста сериозно на двубоя.

В Арда не могат да разчитат и на двамата си номинални цен­трални нападатели. Голмайсто­рът Радослав Василев е с травма от двубоя с Локо Пд (0:0). Той със сигурност пропуска днешния мач, а е под въпрос и за неделната сре­ща с ЦСКА. В медицинския щаб оба­че са оптимисти, че таранът ще е готов за шампионатния двубой. По-тежка е ситуацията с другия нападател - Елиша Сам. Той се е прибрал в Белгия, където е претърпял операция на скъсан менискус. В най-добрия случай тара­нът ще стартира зимна подго­товка наравно с останалите, но е възможно възстановяването му да отнеме и повече от месец. При това положение Арда ще действа с фалшива деветка - най-вероятно Спас Делев. Той е изпълнявал тази роля в националния отбор. Про­блемът е, че Делев не е в оптимал­но кондиционно състояние, тъй като през последните 2 месеца е играл доста малко заради конту­зии. Делев трудно ще изкара 90 минути, така че може да остане и резерва. Вариант да започне на върха на атаката е и Коконов.

С травма срещата днес пропу­ска и десният бек Конър Рандъл. Бившият играч на Ливърпул обаче не е безусловен титуляр в послед­но време, така че неговото отсъ­ствие не е толкова голям проблем. Отдясно в отбрана ще стартира стабилният напоследък Атанас Кръстев. В сърцето на ариергарда се очаква да са Крумов и Гаич, а отляво - ексиграчът на Берое Матеус Леони.

Треньорът на Арда Стамен Бел­чев, който бе начело на ЦСКА в пе­риода ноември 2016 - май 2018 г., е подготвил няколко капана за съ­перника. Отработени са нови зау­чени положения при фаулове и корнери, които кърджалийци ще опи­тат да приложат в хода на мача. От тактическо естество също ще има промени, които ще целят ЦСКА да бъде изненадан. Това включва не само използването на фалшива деветка. Арда няма тол­кова да се надиграва, а по-скоро ще опита да излъже ЦСКА. Домаки­ните ще са прибрани компактно в своята половина и ще се стремят да ударят на контра - армейците показаха, че са уязвими в такива моменти.

Интересно е да се припомни, че през тази година Стамен Белчев беше канен два пъти да се завърне в Борисовата градина - през лято­то и есента. Той обаче е отказал и в двата случая.

От друга страна, двубоят мо­же да се окаже ключов за бъдеще­то на Милош Крушчич начело на ЦСКА. Сърбинът бе назначен като временен вариант до края на годи­ната. Армейците заминаха вчера следобед с голяма група за Кърджа­ли. Извън сметките останаха са­мо Енрике и Бикел, които няма да играят до края на годината. По съ­става на червените не се очакват много промени спрямо последния двубой - 0:0 с Лудогорец. Титуляр би трябвало да е Малинов след 6 поредни мача извън 11-те. Антов също ще стартира в средата на терена, което ще е негова 7-а по­следователна изява като титу­ляр. В състава ще попадне и ирлан­децът Греъм Кери, който не е играл от първата минута от ме­сец и половина.

Нито един от играчите на Ар­да не виси с жълти картони преди двубоя днес. Двама от ЦСКА обаче ще пропуснат шампионатния сблъсък с кърджалийци в неделя, ако бъдат санкционирани - Евандро и Тиаго.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки