Ботев (Пд) ще се опита да застигне Берое

Битката за Тракия започва в 14:15 часа

Ботев (Пд) ще се опита да застигне Берое

 Битката за Тракия между Ботев (Пловдив) и Берое е един от най-интересните сблъсъци в родния футбол, но към днешна дата и двата отбора не са в оптимално състояние и феновете им са притеснени. "Канарчетата" се стабилизираха като резултати след смяната на Желков Петрович с Ферарио Спасов, но на организационно ниво много неща в клуба не са наред. Берое също е с нов треньор в лицето на Димитър Димитров, който ще трябва да прави сериозна селекция през зимата. Херо очевидно не е доволен от част от настоящите футболисти и го заяви в прв текст след позорното отпадане за Купата на България от вторидивизионния ЦСКА 1948.

 
В първенството съперниците са извън Топ 6, но изоставането им не е голямо. Берое е на осмо място с 25 точки, а Ботев е на девета позиция и при победа днес, ще се изравни със заралии. "Канарчетата" имат да си връщат за поражението с 0:2 по-рано през сезона и в същото време ще се стремят да запишат пети пореден шампионатен успех при Спасов.
 
 
 
Кристиан Димитров и Александър Тонев са възстановени, след като бяха повалени от вирус преди мача със Славия за купата, и ще са титуляри днес. Димитър Пиргов и Джонатан Перейра имаха леки травми, но вече са здрави, а Радослав Терзиев изтърпя наказанието си и се очаква да е титуляр в средата на терена до капитана Лъчезар Балтанов. Нападението на "жълто-черните" ще води Фернандо Виана, подкрепян от Тодор Неделев, Антонио Вутов и Александър Тонев.
 
В Берое с травми са Карлос Охене и Зоран Йосипович. Иван Минчев пък е наказан за натрупани картони. Ветеранът Мартин Камбуров ще стартира в предни позиции, а зад него ще действат Педро Еуженио, Ибрахима Конте и Рубен Бригидо. Яя Меледже и Александър Цветков пък ще са двойката вътрешни полузащитници.
 
 
 
Балансът между двата тима в елита е почти изравнен - 39 победи за Ботев, 27 равенства и 38 успеха за Берое. Головата разлика е в полза на "канарчетата" - 162:136.
 
Последният футболист, вкарвал два гола в Битката за Тракия, е Антонио Вутов. Острието на Ботев се разписа два пъти за победата с 4:1 на 1 декември 2018 година.
 
efbet Лига - 19 кръг:
 
БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ
 
Вероятни състави:
 
БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Я. Георгиев; Филипов, Пиргов, К. Димитров, Марин; Балтанов, Терзиев; Неделев, Вутов, А. Тонев; Ф. Виана
Старши треньор: Ф. Спасов
БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; Бандаловски, Г. Ангелов, Туба, А. Василев; А. Цветков, Меледже; Еуженио, Конте, Бригидо; М. Камбуров
Старши треньор: Д. Димитров
 
СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: "Ботев 1912"
НАЧАЛО: 14:15 часа
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки