ОБРАТ: Джошуа излиза срещу Кобрата догодина (СНИМКА)

Вижте кога и къде ще бъде мачът според Еди Хърн

ОБРАТ: Джошуа излиза срещу Кобрата догодина (СНИМКА)
Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн явно е преосмислил позицията си относно двубой между клиента му и топ боксьора ни Кубрат Пулев.
 
Алчният за големите пари в тежката категория мениджър няма да преследва мач на Джошуа в Саудитска Арабия с Анди Руис или Дионтей Уайлдър, а ще започне да отмята задължителните защити на трите световни титли на британеца - в IBF, WBA и WBO, пише вестник "Сън". 
 
Това означава, че следващият мач на британския боксьор ще е срещу задължителния претендент във версия IBF Кубрат Пулев Хърн дори вече е избрал локация за тази среща - новия 60-хиляден стадион на Тотнъм в Лондон. А има и огромна яснота за датата - в последната седмица на март 2020 г. Тези планове бяха разкрити от Джошуа и Хърн в ексклузивно интервю за британския всекидневник. 
 
"Цяла година се бия извън родината и вече ме е налегнала носталгията. Искам да зарадвам феновете си в Лондон, видя се, че те много ми помагат и ми е по-трудно без подкрепата им. Да защитя трофеите си пред моята публика ще е мегаизживяване. Най-прекрасното би било да го сторя срещу друг британец, но няма как да стане.
 
Вървим по реда на задължителните защити и следващият ми опонент се знае (бел. ред. - Кубрат Пулев). Веднага започвам работа, защото в края на март трябва да се проведе този мач", заяви Джошуа, а Хърн потвърди плановете. 
 
 
"Стадионът на Тотнъм е една прекрасна локация за боксов мач и трябва да я обсъдим. Хора ми звънят от цялата страна и ме молят да заведа Антъни там и там. Говорихме с хората от Тотнъм да проведем мача с Руис на стадиона им, но той беше зает. Сега отново говорим с тях и може би ще стигнем до споразумение за края на март", заяви Хърн. 
 
По тези думи на промоутъра и Антъни Джошуа, по всичко изглежда, че евентуален мач с Кубрат Пулев би се провел между 23 и 31 март, когато е прекъсването в програмата на Висшата лига заради баражите на националните отбори в Лигата на Нациите, а англичаните ще имат контроли. 
Самият Пулев научи новината от медиите. Той обаче заяви, че тези планове го устройват перфектно.
 
„Идеално са го замислили. Радвам се и за датата и за мястото. Готов съм за тази битка. Ще имам 4 месеца за подготовка. Еди, за да навляза в ритъм и 3 – за да се подготвя на ниво”, коментира Кобрата пред Нова тв.

 

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

Националът Сами Халил загуби на Европейското по бокс за младежи и девойки

Вижте подробности

Националният ни отбор по ММА се върна от Белград с 18 медала

Състезателите ни с много добро представяне на Европейското първенство в Сърбия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки