ЩАСТИЕ: Златната Рени Камберова направи нещо огромно (СНИМКИ)

Родният й Пазарджик ликува

ЩАСТИЕ: Златната Рени Камберова направи нещо огромно (СНИМКИ)
"Щастлива съм! Понякога думите са абсолютно излишни! Действията и резултатите показват всичко!". 

Това написа златното момиче Ренета Камберова след страхотната новина - определянето на родния й град Пазарджик за "Европейски град на спорта за 2020 година". Именно Рени е с основна заслуга за спечелването на титлата.

След визита през месец май на „Оценителната комисия“ у нас и покриване изискванията на специален въпросник по всички аспекти и критерии, свързани със спортната политика на общините, на годишната си галавечер в Брюксел "ACES Europe" връчи призванието на Пазарджик. Изборът е базиран на възможностите и намеренията на съответните населени места, като се приема, че спортът е фактор, който влияе върху развитието на обществото, подобряване качеството на живот, съдейства за доброто здраве и интеграцията на отделните социални общности.

Знамето и титлата бяха връчени на представителите на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов и Рени Камберова, която блестеше на церемонията.

Златното момиче бе изключително активната в промотирането на спорта в своя град. Световната и европейска шампионка в художествената гимнастика, с бронз с ансамбъла от Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016, сподели огромното си щастие след признанието. То идва напълно заслужено след многото положени усилия от Камберова и от хората около нея начело с кмета Тодор Попов.

"Много съм щастлива, че Пазарджик бе коронясан за "Европейски град на спорта за 2020 година". Освен многото събития и спортни фестивали, това означава и повече инвестиции, в града ще бъдат построени две нови спортни зали. Предвиждаме събития, които не са само спортни, а стимулиращи хората да бъдат сред природата и да водят активен начин на живот", коментира Камберова, която отскоро вече е и общински съветник в родния си град, цитирана от БЛИЦ.

След спечелената от Пазарджик титла "Европейска столица на спорта за 2020 година" Рени е затрупвана с честитки, най-вече от съгражданите й, които са радостни от хубавата новина и й отправят благодарности.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък написа във "Фейсбук": "Моето златно момиче Ренета Камберова, което става все по-златно! Толкова труд, усилия, отдаденост и любов са възнаградени! Гордея се с теб, Рени!".

Часове преди галата в Брюксел Рени и Тодор Попов представиха пред медиите накратко мащабната спортна програма на Пазарджик за следващата година. В нея има предвидени над 150 събития и активности - над два пъти повече от настоящия сезон.

„За нас е привилегия да сме тук и да приемем престижното отличие. Щастлив съм, че Пазарджик е "Европейски град на спорта за 2020 година". Това е оценка за усилията на нашите граждани да имат самочувствие. Спортът създава шампиони и съм убеден, че ще отговорим на големите очаквания. Голямата ни цел е над 55 % от жителите на града да бъдат активно спортуващи в края на следващата година. Имаме и много ценна практика да стимулираме децата да спортуват като редуцираме до 30 % процента от местните данъци на родителите на малчуганите трениращи в спортните клубове", каза кметът Попов.
 
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

Сестри Стоеви втори в Европа, взеха олимпийска квота

Вижте какво споделиха Стефани и Габриела, след като продължиха традицията да играят на Олимпиади

ОБЗОР: Грациите ни с 8 медала от Световната купа в София

Ансамбълът ни със сребро от финала с ленти и топки

Злато и сребро за Стилияна Николова в София

"Арена София" с пълен капацитет за турнира

Финал на пет обръча: Ансамбълът ни шести в София

Израел триумфира у нас

Минчева и Донков извън финалите на Световната купа по спортна стрелба

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки