Нова пречка пред сблъсъка Кубрат Пулев – Антъни Джошуа

Шампионът задължен да потвърди до месец, че ще се бие с украинец

Нова пречка пред сблъсъка Кубрат Пулев – Антъни Джошуа
Антъни Джошуа излъга с тактика Анди Руис и си върна световните титли в тежка категория в професионалния бокс, но трябва да вземе важно решение.
 
Англичанинът от Уотфорд е задължен да защити 2 пояса - този на Международната боксова федерация IBF, за който официален претендент е Кубрат Пулев, и на Световната боксова организация (кандидат там е Олександър Усик). Не е изключено шампионът да оваканти едната титла. Ей Джей трябва да уреди мач с украинеца до 4 юни, а срокът да отговори е 10 януари.
 
След мача на Джошуа в Саудитска Арабия мениджърът Еди Хърн каза, че е много вероятно Пулев да срещне шампиона в Лондон през март. Кобрата имаше уреден двубой с Антъни през 2017 г., но се отказа заради контузия.
 
Самият британец има планове за обединителен двубой с шампиона на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, които ще се срещнат на ринга през февруари. Ако уговори такъв мач, Джошуа няма да е длъжен да защитава титлите на IBF и WBO.
 
Спортният адвокат и копромоутър на Кубрат Пулев - Джон Уърт обаче сподели, че целият екип е много радостен от новината, че IBF е разпоредила старт на преговорите за мач с Джошуа.
 
„Искаме да благодарим на президента на IBF Дарил Пипълс и изпълнителния директор Карлос Ортис за този ранен коледен подарък. Вече говорих с Еди Хърн и Боб Аръм и нямаме търпение да работим заедно, за да организираме битката. Кубрат е в страхотна форма и гарантирам, че ще бъде невероятна битка", казва Уърт. 
 
Той е уверен в успешното приключване на преговорите за двубоя в наложения срок от 30 дни. При положение че двете страни не се разберат дотогава, ще се проведе търг. Именно с търг Гоцев и Уърт спечелиха правото да организират миналогодишната битка на Кобрата (първоначално с Джарел Милър, който в крайна сметка бе сменен от Хюи Фюри). 

 

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки