Върба обявява бъдещето си до 24 часа

Чешките медии вече изпратиха с достойнство наставника на Виктория (Пилзен)

Върба обявява бъдещето си до 24 часа

 Последният мач на Виктория (Пилзен) за есенния дял на чешкото първенство завърши 1:1 срещу Теплице, а по всичко изглежда, че това беше и последната среща за треньора Павел Върба.

Предположенията са, че Върба- чийто договор с Виктория (Пилзен) завършва на 30-и юни 2020-а година, от 1-и януари ще поеме българския шампион Лудогорец.

Журналистът от телевизия О2 го попита след срещата: "Това вашият последен мач ли беше?, на което той отговори: Предполагам".

Още по-ясен беше и на пресконференцията след мача: "Имах прекрасни 7 и половина години в Пилзен. Спомените тук никога няма да избледнеят. По всичко изглежда, че няма да бъда тук през януари, каза още той.

"Клубът и аз ще направим изявление за бъдещето ми в понеделник след обяд, добави специалистът.
А феновете на Виктория Пилзен му отдадоха дължимото: "Павел Върба е номер 1", беше банерът, който издигнаха по време на срещата с Теплице, както и че няколко пъти скандираха името му на мача.

Изданието www.idnes.cz пише за евентуалното преместване на Върба на треньорската скамейка на Лудогорец: "Добрата му работа нямаше как да остане незабелязана и най-нормалното беше да отиде в друго първенство. По всичко личи- в България. Това беше крайно неочаквано. България определено не е престижен адрес.

Лошо качество на първенството, овехтели стадиони, нефутболна среда, буквално никаква посещаемост. Дали Павел Върба ще се радва на работата си в такава Лига? Вероятно няма да подобри футбола там, но финансово - определено да.

Също така се отбелязва, че Лудогорец е безспорен хегемон в последните години, а през пролетта на 2020-а година ще бъде част от Лига Европа.

"Мачовете в Европа са предизвикателството. Иначе на срещите от първенството не идват и 1000 човека, като единтствено срещите с Левски и ЦСКА пълнят 10-хилядния стадион малко над половината. А в Пилзен Върба беше свикнал на средно по 9000 човека на мач, пише още idnes.cz.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки