ПРИЗНАНИЕ: Определиха Кирил Десподов за №1 в Щурм!

Вижте повече

ПРИЗНАНИЕ: Определиха Кирил Десподов за №1 в Щурм!

Българският национал Кирил Десподов беше определен за най-добре представил се нападател за отбора на Щурм (Грац) през първия полусезон в австрийския шампионат. Изданието Sturmnetz.at прави обстоен анализ на представянето на всички играчи на Щурм по линии през първия дял от първенството.

Десподов е нападателят, който получава най-висока оценка - 2,29. В австрийската система оценките са межу 1 и 6, като 1 е най-високата и съответно всичко под 4 е слаба оценка.

"Беше невероятна есен от страна на Кирил Десподов. Българинът беше привлечен от Каляри, за да съживи атаката на Щурм и той успя да демонстрира високо ниво от самото начало. Заедно с Беким Балай и Торстен Рьохер, Десподов формира офанзивното трио на Щурм. Със своята изключителна техника, бързина и динамичност той постоянно радваше феновете на Щурм", се казва в началото на анализа.

"В 13 мача българинът отбеляза 7 гола и направи 7 асистенции. Това прави Десподов най-опасният и успешен играч в редиците на Щурм. Той получава най-високата средна оценка от всички играчи в състава на Нестор Ел Маестро. Рядко може да се забележи подобен тип играч в редиците на Щурм през последните години. Той направи изключителен есенен полусезон", се пише още в материала на Sturmnetz.at.

"Десподов не само убеждава с изключителните си показатели за средно пробягани километри на мач, но и със своята динамичност, бързина и ентусиазъм. Десподов носи всичко, което Щурм често е пропускал през последните сезони. Той е страхотен удар за офанзивната игра на Щурм. Жалкото е, че българинът най-вероятно ще остане част от отбора само до лятото. Единствено участие в Лига Европа може да задържи българина в Грац за по-дълго", завършва анализът относно представянето на Десподов.

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки