БЕЗ ГРАНИЦИ! Ливърпул счупи всички рекорди след 1:0 над Тотнъм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фирмино донесе победата, "червените" с най-добър старт в историята на първенствата от Топ 5

БЕЗ ГРАНИЦИ! Ливърпул счупи всички рекорди след 1:0 над Тотнъм (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Ливърпул спечели с 1:0 при визитата си на Тотнъм в голямото дерби от 22-ия кръг на английската Висша лига и след 12-ата си поредна шампионата победа увеличи аванса си на върха до 16 точки пред Лестър. Роберто Фирмино (37) вкара победния гол за мърсисайдци, които записаха най-добрия си старт в цялата история на клуба.

 

"Червените" регистрираха най-успешно начало на сезон в историята на петте топ първенства в Европа и подобриха рекорда на Манчестър Сити за най-добър старт на сезон в английския елит – 61 точки от 21 мача. През сезон 2017/18 "гражданите" спечелиха 59 точки в първите 21 мача. Освен това тимът на Юрген Клоп записа 38-и пореден мач без загуба във Висшата лига, което се равнява на цял един сезон.

 

 

Мърсисайдци доминираха още от първия съдийски сигнал и във втората минута организираха страхотна контраатака след корнер, изпълнен от Ериксен за домакините. Фирмино влезе в наказателното поле и шутира, но младият Танганга изчисти пред голлинията. Топката стигна до Окслейд-Чембърлейн, който направи добавка, а топката срещна гредата.

 

„Шпорите“ разчитаха на скоростни контраатаки, в които Сон, Али и Моура изнасяха много бързо топката, но не застрашаваха сериозно вратата на гостите. В 23-тата минута Ван Дайк засече с глава от няколко метра центриране на Хендерсън, но вратарят на домакините изби топката. Десетина минути преди почивката Мане засече от въздуха центриране на Фирмино отляво, но не успя да намери добре топката и тя премина над вратата.

 

 

В 37-ата минута Ливърпул материализира по-добрата си игра в гол. Хендерсън се пребори добре с Али за спорна топка пред наказателното поле, след което Салах намери Роберто Фирмино. Бразилецът се справи с Танганга и с много прецизен удар прати топката във вратата. Попадението бе преразгледано за евентуална игра с ръка на капитана на гостите Хендерсън, но такава не се видя на повторенията, които по-късно показаха, че е бил отсъден неправилен тъч в полза на Ливърпул при предхождащата гола атака. В самия край на полувремето Салах пропусна добра възможност да удвои аванса на гостите, шутирайки покрай вратата.

 

И през втората част „червените“ започнаха по-добре и можеха да вкарат но гол, но Трент Александър-Арнолд не намери добре топката и я прати встрани от целта.

 

В 57-ата минута Тотнъм получи добра възможност след грешка на Джо Гомес, но Ван Дайк блокира много добре Деле Али. Топката стигна до Орие, който стреля, но вратарят Алисон спаси. Малко след това удар на Сон премина покрай от вратата. В 65-ата минута Гасанига спаси опасен удар с глава на Мане.

 

 

Домакините имаха прекрасен шанс за гол четвърт час преди края. Ло Селсо отне от Вайналдум, след което Моура продължи към Сон, който шутира опасно от средна дистанция, но топката премина над вратата. В 82-рата минута Тотнъм пропиля още по-чиста възможност. Този път Ло Селсо бе изпуснат на далечната греда и от няколко метра засече центриране на Орие, но аржентинецът не намери очертанията на вратата. До края на мача домакините опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнително попадение, но така и не успяха да преодолеят отбраната на "червените" и вратаря Алисон.

 

 

След успеха си Ливърпул събра 61 точки и дръпна с 16 пред втория Лестър и е на 17 от шампиона Манчестър Сити. Тотнъм е без победа вече четири кръга (2 равенства и 2 загуби) и заема осма позиция с 30 точки.

 

Тотнъм – Ливърпул 0:1

0:1 Роберто Фирмино (37)

 

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
 
Тотнъм: Газанига, Санчес, Алдервейрелд, Танганга, Уинкс, Ериксен, Орие, Роуз, Али, Моура, Сон (3-4-3)
 
 
Ливърпул: Алисон, Робърстън, Ван Дайк, Гомес, Алезандър-Арнолд, Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино, Салах (4-3-3)
 
Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки