Овечкин вече е №11 при реализаторите в НХЛ

Иля Самсонов спаси 23 удара за втория си шътаут през сезона

Овечкин вече е №11 при реализаторите в НХЛ

Александър Овечкин вкара два гола през първата четвъртина и се изкачи на 11-о място във вечната ранглиста на реализаторите, а Вашингтон победи с 2:0 Каролина в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Първият гол на Овечкин бе 685-и в неговата кариера и с това той изпревари Теему Селане във вечната ранглиста на реализаторите. Той се разписа за втори път след 17:01 минути игра с 28-та си шайба през редовния сезон и се нуждае само от още четири, за да изравни Марио Лемьо на десетото място.

Артьоми Панарин вкара два гола и подаде за други три при успеха на Рейнджърс с 6:2 срещу Айлъндърс в дербито на Ню Йорк. Йеспер Фаст, Адам Фокс, Крис Крайдър и Джейкъб Труба също вкараха за Рейнджърс, а роденият в Русе руски национал Александър Георгиев спаси 32 удара.

Иля Самсонов пък спаси 23 удара за втория си шътаут през сезона. Той подобри баланса си до 13-2-1, а в същото време е с осем поредни победи и без загуба от 15-и ноември насам.

Александър Стийн вкара първия гол и Брейдън Шен завърши с две асистенции при победата на Сейнт Луис с 4:1 срещу Анахайм. Блус спечелиха за девети път поред у дома и изравниха клубния рекорд от 1991-а година, като за днешния успех се разписаха още Тайлър Бозак, Джейдън Шуорц и Иван Барбашов.

Травис Конечни вкара в петия рунд на дузпите и Филаделфия победи с 6:5 Бостън. Брад Марчанд пък произведе един от най-странните моменти за сезона в ответния опит, след като едва докосна шайбата при засилката и я подмина, а съдиите прекратиха мача.

Кари Прайс пък спаси 31 шайби за втория си шътаут през сезона и Монреал надви с 2:0 Калгари. Джордан Уийл и новакът Райън Пьолинг вкараха за Хабс, които прекратиха серията на Флеймс от пет поредни победи.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Вашингтон - Каролина - 2:0
Монреал - Калгари - 2:0
НЙ Рейнджърс - НЙ Айлендърс - 6:2
Филаделфия - Бостън - 6:5 след дузпи
Сейнт Луис - Анахайм - 4:1

Класиране:
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 66 точки, Тампа Бей 58, Торонто 54
Столична дивизия: Вашингтон 67, Питсбърг 61, Ню Йорк Айлъндърс 58

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 67, Далас 56, Колорадо 55
Тихоокеанска дивизия: Калгари 55, Аризона 55, Ванкувър 54

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки