Беласица с престижна победа в първата си контрола

Родния тим надви носителя на Купата на Северна Македония

Беласица с престижна победа в първата си контрола

Мъжкият отбор на ОФК Беласица стартира контролите си от зимната подготовка срещу елитния македонски Академия Пандев от град Струмица. На стадион Цар Самуил пред около 400 зрители срещата ръководи съдийска бригада от Сандански, начело с Йордан Воденичаров и асистенти Венелин Иванов и Христо Кесаров.Срещата започна с натиск на домакините и съвсем заслужено те първи отбелязаха гол. Това стана в 8-ма минута, когато неудържимия Атанас Карачоров тръгна на скорост по десния фланг, центрира в наказателното поле на гостите и там с глава Жустино Мендес опъна мрежата зад стража на Академия Пандев за 1:0.

В 14-та минута албанецът Мулети Надуе се възползва от грешка в защитата на домакините и стреля мигновено, насочи кълбото в далечния ъгъл, но стража на Беласица Захари Димитров прояви невероятен усет и отби кълбото. На два пъти по-късно Симеон Бояджиев и Захари Димитров се намесиха навреме и охладиха надеждите на Ангел Грънчов и Мулети Надуе за отбелязване на гол. В самия край на първата част отлично играещият защитник на Беласица Симеон Бояджиев изскочи навреме срещу Стойко Пандев, избивайки кълбото преди да стреля.

През втората част на срещата бяха извършени поетапно смени от страна на старши треньорите на двата отбора. В 55-та минута при бърза контраатака на гостите техен нападател изскочи отблизо срещу вратаря Кирил Георгиев, но Иван  Марчев се намеси навреме и изби кълбото. В 60-та минута Даниел Кристофър обстрелва опасно
вратата на гостите и топката като по чудо премина отстрани в аут.  В 66-та минута при образцова атака на домакините Кристофър се озова срещу вратаря на Академия Пандев и изпрати технично топката в долния ляв ъгъл за 2:0. До края на срещата опитите на футболистите на двата тима да променят резултата се оказаха неуспешни.

В този мач наставникът на Беласица Атанас Ласков даде шанс за игра на всички  новопривлечени футболисти. Много добри впечатления от новопривлечените с играта си оставиха Ели Маркес, Мохамед Кисе-Потчи, Даниел Кристофър, Иван Макриев, Живко Димитров. Следващият контролен мач на Беласица ще бъде на 22 януари срещу Струмска слава Радомир.

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки