Борисов: Аз съм болен левскар, но нищо няма да крия! Който не си плаща таксите, остава без лиценз!

"Възложил съм на Менда Стоянова и финансовия министър в закона да се запише, че само държавата ще се занимава с тази дейност", заяви премиерът

Борисов: Аз съм болен левскар, но нищо няма да крия! Който не си плаща таксите, остава без лиценз!

 Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни, но когато държавата дава лиценз на фирми да упражняват бизнес и те трябва да плащат такси, а те не го правят, се взима лицензът и нищо друго.

 
 
 
Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание по повод промените в закона за хазарта и разкритията, че фирми на Васил Божков са ощетили държавата със стотици милиони.
 
"Създава се грешно впечатление, с умисъл или незнание, но в публичното пространство вървят едни странни заключения. На моето бюро има доклад на АДФИ. Той е адресиран до финансовия министър и главния прокурор. От много страници в този доклад, за което те си носят отговорност, са описани разликите за неплащане на такса за стотици милиони. Има много фирми вътре, но тъй като вече прокуратурата се е заела, направили са изземвания, няма да ги коментирам като имена. Никъде в него не пише за футболен клуб Левски! Не знам къде е връзката - никъде! А да не си платил такси, ако е вярно, редно ли е?", попита премиерът.
 
"Редно ли е този доклад да бъде прибран и скрит? Този доклад, дошъл при мен, не касае което и да е физическо лице и футболен клуб. Къде има тук някъде футболен клуб "Левски"? Аз съм болен левскар, всички знаят. Трябва ли, като дойде този доклад, да го скрия?", каза премиерът по повод промените в закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов.
 
"Никой на никого не взима фирмата! Фирмата е негова, къде е одържавяването, къде е национализацията? Който не плаща такси, му се взима лиценза, фирмата му остава", отсече Борисов.
 
 
 
 
"Или бизнес, през който са минали 3 млрд. лв., не трябва да се проверява и не трябва да плаща данъци? Той се обвързва и със закона за хазарта, който искаме да променим. Възложил съм на финансовия министър и Менда Стоянова, изрично трябва да бъде вписано, че не може дас е аутсорсва, преотдава, да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с тази дейност. Изрично в решението, парламентът може да вземе подобно решение. Това е второто внушение - че едва ли не друг играч или други играчи, искат да се вкарат в тази сфера. Не - само държавата. Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е верен, няма да от какво да се притесняват", обясни премиерът. 
 
"Очаквам скоро време прокуратурата да излезе със своите заключения. Думите одържавяване и взимане на бизнеса ги няма никъде", заяви още министър-председателят.
 
 
 
Той обясни, че ще се срещне утре с феновете на "Левски" и ще им покаже данните от доклада.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки