ИЗВЪНРЕДНО: Левски трябва да плати близо 4 млн. лева до 30 януари!

Искът е от "Главболгарстрой"

ИЗВЪНРЕДНО: Левски трябва да плати близо 4 млн. лева до 30 януари!

Левски трябва да преведе на "Главболгарстрой" сумата от 3 824 674.12 лева до 30 януари, обявиха от строителната компания с официално изявление. Именно тогава изтича петгодишният срок за разсрочване на задължението.

От "Главболгарстрой" уточняват, че са предложили нова петгодишна отсрочка, но "сините" са отказали. В съобщението на строителната компания се казва, че не трябва да бъдат обвинявани в заговор срещу футболния клуб, ако потърсят правата си в съда.

"Замесването на името на "Главболгарстрой" едва ли не в потенциален "заговор" срещу ПФК "Левски", както и внушенията, че от наша страна е упражняван какъвто и да било натиск или са отправяни заплахи спрямо клуба, категорично не отговарят на истината.

В края на текущия месец (30.01.2020г.) изтича законовият 5-годишен давностен срок от падежа на задължението, съгласно последното споразумение (30.01.2015г.), ни принудиха отново да поставим въпроса за задълженията на клуба към нас. Нещо повече, от наша страна конкретно предложихме задължението да бъде отсрочено с нов петгодишен срок.

Именно това наше предложение беше некоректно интерпретирано от ръководството на футболния клуб като опит за натиск или заплаха. Може би тази интерпретация е следствие на това, че по стечение на обстоятелствата, изтичането на петгодишния законов давностен срок съвпадна с разразилите се в медийното пространство дебати по повод ПФК "Левски" и неговите спонсори", се казва в становището на компанията.

"Също така, не смятаме, че трябва да бъдем обвинявани, ако за защита на правата ни се наложи да се обърнем към съда, тъй като от наша страна положихме необходимите усилия за възможно най-коректно уреждане на взаимоотношенията ни с клуба", допълват от "Главболгарстрой".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки