Една легенда на 35

Кристиано Роналдо посреща рождения си ден в един от най-добрите си периоди на терена

Една легенда на 35

 Мегазвездата на Ювентус и световния футбол Кристиано Роналдо навършва днес 35-годишна възраст. Обикновено на футболистите над 30 бързо им се лепва етикета "ветеран", но в случая с португалеца той би бил доста неуместен. Заради начина си на живот и глада за успехи Роналдо изглежда на терена ентусиазиран за победи и постижения като в зората на славната си кариера, превърнала го в един от най-добрите в историята на футбола.

 
Всичко започва на 5 февруари 1985 година, когато в град Фуншал на остров Мадейра се ражда момчето, чието име три десетилетия и половина по-късно ще бъде синоним на професионализъм и отдаденост към играта.
 
Кристиано отрано е забелязан в Португалия, където е привлечен от Спортинг (Лисабон). Звездата му изгрява на Евро 2004, където прави впечатление не само с техническите си умения, а и с емоцията, която влага. Той е привлечен в Манчестър Юнайтед и много бързо се откроява в състава на сър Алекс Фъргюсън.

На Острова Роналдо печели титлата в Премиър лийг в три сезона подред, помага на "червените дяволи" да вдигнат и трофея в Шампионската лига. През лятото на 2009 година осъществява мегатрансфер в Реал Мадрид. В испанската столица той се превръща в легенда със своите 450 гола за девет сезона. С екипа на “белия балет” печели цели четири Шампионски лиги, включително три поредни, което е нещо безпрецедентно, тъй като никой клуб преди Реал дори не беше дублирал успеха си.

През лятото на 2018 година той напусна изненадващо Мадрид в посока Ювентус, като с името му се свързват надеждите на торинци да вдигнат отново трофея в Шампионската лига. В първия си сезон Роналдо и Юве не успяха, а сега имат втори шанс. В Италия той продължи да пише история и посреща рождения си ден с юбилеен брой голове - 50, постигнати в 70 мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки