Самуилов избухна: Мога да си тръгна още утре, ако феновете осигурят 3 500 000 лева

„В противен случай да седнат на задните си части и да не се занимават с неща, от които не разбират“, отсече босът на Ботев

Самуилов избухна: Мога да си тръгна още утре, ако феновете осигурят 3 500 000 лева

Мажоритарният собственик на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов коментира новината на БЛИЦ, че сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди клуба.

Поредният скандал идва, след като представител на боса не е гласувал в Съвета на директорите да бъде приет човек от Сдружението.

Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека.

В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете. Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат.

Според хора от Сдружението, този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

"Всичко, което сте написали, е вярно! Мога да си тръгна още утре, ако Гиздаков продължава да настоява да влиза в управителното тяло на "Ботев". Няма как да се съглася с подобно нещо. Нека, ако въпросното лице и феновете успеят да осигурят 3 500 000 лева, да поемат ръководството на клуба. В противен случай да седнат на задните си части и да не се занимават с неща, от които не разбират", отсече Георги Самуилов пред БЛИЦ. 

Благодетелят на "Ботев" се възмути от опитите на малка група фенове да подкопаят усилията му да възкреси един от най-обичаните клубове в България.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки