Барселона забрави за Христо Стоичков

"Каталунците" не честитиха рождения ден на Камата

Барселона забрави за Христо Стоичков

 По един или друг начин, БФС, ЦСКА и ЦСКА 1948 честитиха 54-ия рожден ден на футболната легенда Христо Стоичков. В Европа също е обичайна практика футболните клубове да поздравяват своите настоящи и бивши играчи по този повод. Такъв беше и случаят с Димитър Бербатов, който наскоро също празнуваше рожден ден.

 
 
Въпреки това, от Барселона не честитиха публично на Стоичков чрез нито един от профилите си в социалните мрежи, нито чрез официалния си сайт. Камата не е просто бивш футболист на каталунците, а една от клубните легенди. Именно по време на периода си на “Камп Ноу” великият нападател вдигна “Златната топка”. Никой от PR отдела на Барса обаче не се сети за него навръх рождения му ден. Същото важи и за каталунските всекидневници “Мундо Депортиво” и “Спорт”, които са в близки отношения с отбора.
Междувременно, от УЕФА и Парма отдадоха дължимото на родното футболно величие. Евроцентралата използва официалните си акаунти в социалните мрежи, посветени на предстоящото Евро 2020, за да честити на Стоичков чрез видео компилация на головете му на Евро 1996 срещу Испания, Румъния и Франция.
 
 
От бившия отбор на българина - Парма, също го поздравиха за 54-годишнината му както на италианската си версия в Туитър, така и на английската си. В края на деня самият Стоичков в Инстаграм благодари на всички, отправили му благопожелания за неговия рожден ден.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки