Пиоли: Трябва да има по-ясни правила за дузпа

"Горд съм от моя отбор", заяви наставникът на Милан след равенството с Ювентус

Пиоли: Трябва да има по-ясни правила за дузпа

 Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че е горд от своите играчи, въпреки равенството 1:1 с Ювентус на 1/2-финала за Купата на Италия. Този резултат поставя “росонерите” в по-неизгодна позиция преди реванша. Наставникът обаче имаше доста забележки към съдиите, особено за дузпата, отсъдена за торинци в края на мача. Той иска да се въведат по-ясни правила кога трябва да се отсъжда дузпа.

“Казах на играчите, че напускам терена без съжаление. Смятам, че и те не трябва да съжаляват. Горд съм от тяхното представяне, както и феновете на Милан. Искахме да победим и бяхме в добра позиция да го постигнем, но това е само първият мач и ще опитаме да се представим дори още по-добре в реванша”, заяви Пиоли.

След това той сподели мнението си за дузпата в края, при която удар на Роналдо се спря в ръката на Калабрия, който обаче бе с гръб към нападателя.

“Ядосах се, първо, защото имаше нарушение срещу Ибрахимович в началото на атаката. Освен това Калабрия нямаше как да види топката. Спомням си как преди време показаха подобна ситуация от мача между Каляри и Бреша в началото на сезона и казаха, че тогава са сгрешили и не е трябвало да има дузпа, защото играчът не е можел да види топката. Не виждам каква е разликата сега. Калабрия не можеше да види топката, също както Алберто Чери. Той скочи и няма как да отреже ръцете си. Нормално е да разпериш ръце, когато скачаш във въздуха. След това нямаше време да ги прибере зад гърба си. Иска ми се да имаме по-ясни правила кога трябва да се отсъждат дузпи. Можем да поспорим и дали ударът на Роналдо бе в очертанията. Не съм напълно убеден в това. Въпреки всичко съм горд от моя отбор, а всичко останало няма значение”, добави наставникът.

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки