Занев: Мачът ще се реши от грешките

Футболистът на ЦСКА смята, че трябва хората по стадионите да са повече и да не се срамуват

Занев: Мачът ще се реши от грешките

Футболистът на ЦСКА, Петър Занев, говори пред медиите на официална пресконференция преди сблъсъка с Левски. Заедно с наставника на тима, Милош Крушчич, отговориха на въпросите на журналистите.

"Не съм чел какво е казал Христо Янев, благодаря за думите, но опитът, който имам, и мачовете, които съм изиграл в кариерата си, ме задължават в такива важни мачове да помагам на съотборниците си. Винаги съм казвал, че един отбор може да успее да стане шампион и да се бори за първите места, когато в съблекалнята има 25-има лидери. Един човек не може да реши, тук отборът е важен", заяви Занев.

"Надяваме се съдията да се справи, ще направим всичко възможно мачът да протече коректно, да няма провокации. Ние, футболистите, също имаме важна роля в това съдиите да се представят добре. Каквото зависи от нас като коректност, няма да има проблем", призна Занев.

"Щом го определяте като най-добрият съдия, окей. Хубаво е, че ще свири този мач."

"Един отбор е толкова силен, колкото позволи противникът му, така че идеята ни е да не им позволим да направят тяхната си игра. Този мач по принцип няма нужда от мотивация, всички в отбора разбират важността. Мачът ще го решат детайлите, кой ще допусне по-малко грешки и кой ще се възползва от тях. За себе си имам лична мотивация, защото в първото ми дерби не можах да вляза добре. Така че за себе си съм обещал да се представя много по-добре", заяви Занев.

"Надявам се да започнем добре още от първата минута. По принцип отборите срещу нас се бранят добре, затварят пространствата и след 50-а, 60-а минута за нас е по-лесно, защото те са уморени.

"Трябва да караме хората по стадионите да стават все повече и повече, да не ги разочаровачме и да не се срамуват. Това е задачата ни", завърши Занев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки