Президентът на Наполи също скочи на съдиите

Наставниците трябва да гледат повторенията заедно със съдията, смята Де Лаурентис

Президентът на Наполи също скочи на съдиите

Ексцентричният президент на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че треньорите трябва да получат правото да разглеждат заедно със съдиите спорните положения и да поискат за разглеждането на такива. В Италия предприеха революционно решение за това.

„Това е необходима мярка, дори бих казал закъсняла. За мен има два ключа в цялата история. Единият е за времето, което трябва да бъде дадено на треньорите за искането на преразглеждане и да има право да поиска такова нещо. Другият е да се даде възможност на наставниците да разгледат на монитора заедно със съдията ситуацията, а след това да го попитат за взетото решение. За мен трябва да се дадат такива права на треньорите“, каза Де Лаурентис.

Той бе запитан дали трябва задължително да се използва ВАР, тъй като има случаи, когато съдиите отказват да разгледат дадена ситуация чрез системата:

„Винаги съм се придържал към тезата, че помощта на ВАР трябва да се използва и да бъде задължение за съдиите. Ако реферът не го направи от надменност, то той ще е виновен за спортно престъпление и ще компрометира футболния резултат. Но футболът не е само игра. Това е индустрия, която дава много значими резултати за цялата спортна верига“, допълва още президентът на Наполи.

Попитан дали ще пожелае да попита даден съдия за допусната грешка Де Лаурентис отговори:

„Защо не? Принципът е „грешката се плаща. Това подпомага демократичните процеси, в които живеем. Футболът не е нещо по-различно. Ако съдия допусне грешка при отсъждането на дадена ситуация, то той трябва да бъде призован да компенсира нанесените вреди. Не трябва ли реферът да се подчинава на същите правила? Наполи отнесе много наказания през този сезон. Не го казвам само аз, а и много медии го признаха. Ако тази верига от грешки ни костваше 200 милиона евро, кой ще ни ги върне?“, категоричен бе президентът на „партенопеите“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки