Берое продаде Стефан Велев на Левски

Решението е продиктувано от отказа на полузащитника да преговаря за удължаване на своя договор с Берое

Берое продаде Стефан Велев на Левски

Ръководството на ПФК „Берое”  официално продаде правата на Стефан Велев на ПФК „Левски” /София/, предадоха от пресслужбата на клуба.

Решението е продиктувано от отказа на полузащитника да преговаря за удължаване на своя договор с „Берое” на много по-ранен етап, както и заявеното му желанието да облече синята фланелка още по време на зимния трансферен прозорец. Фактът, че между играча и софийския клуб вече има подписан предварителен договор за преминаването му през лятото също оказа влияние за продажбата.

В „Берое” винаги сме държали  да разполагаме с играчи, които ще защитават нашата емблема с желание и себераздаване. Ние не се съмняваме в професионалните качества на Велев, но искаме да разчитаме на футболисти, които мислят само и единствено за успехите на нашия отбор, аргументира решението си ръководството на ПФК „Берое”.

 
Благодарим на Стефан за всичко, което  направи за нас, пожелаваме му много успехи и силно се надяваме, че ще продължи да развива своите качества. 

Стефан Велев е роден на 2 май 1989 година в София. Висок е 181 см и  тежи 74 кг. Започва футболната си кариера  в детско-юношеската школа на Септември (София), а по-късно преминава в  тази на Славия (София). Играе две  години като преотстъпен в Локомотив (Стара Загора), след което изкарва година в състава на Любимец 2007. През лятото на 2010 година е привлечен в Берое и веднага се утвърждава в титулярния състав. Преди да дебютира в елита на България започва в титулярния състав на Берое в третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Рапид (Виена). Велев е бивш младежки национал.
 
През сезон 2010/2011 Велев записва 28 мача и 2186 мин. с екипа на Берое, в които отбелязва 1 гол. През следващия шампионат отново е неизменен титуляр с 29 срещи, 2470 игрови минути и един гол. През есенния дял от сезон 2012/2013 има 13 срещи и 855 минути на терена с фланелката на Берое.
 
От февруари 2012 г. Стефан Велев е  национал на България. Любослав Пенев повика полузащитникът на Берое на тренировъчен лагер в Правец. Велев тренира три дни под ръководството на селекционера, след което се завърна в Берое. През пролетта опорният полузащитник бе сред най-постоянните играчи на старозагорци и с добрите изяви с фланелката на клубният си тим заслужи втора повиквателна за контролите с Холандия и Турция преди Евро 2012.
 
Стефан Велев дебютира за мъжкия национален отбор на България в контролата срещу Турция играна в Залцбург. Опорният полузащитник на "зелените" замени Владимир Гаджев в 78-ата минута на срещата. България загуби с 2:0.
 
Той бе повикан и в състава  за контролата Кипър на 15 август, както  и за квалификациите с Италия и  Чехия в началото на септември, но не записа игрови минути.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки