БФС не уважи молбата на Локо (Сф) за служебна победа над Етър

Класирането в „А” група няма да претърпи промени

БФС не уважи молбата на Локо (Сф) за служебна победа над Етър

Спортно-техническата комисия към БФС не уважи жалбата, която Локомотив (София) подаде днес във връзка с нередовен футболист на Етър и по този начин няма да се стигне до служебна победа на "червено-черните“ в мача срещу великотърновци.

Ставаше дума за вратаря на „болярите” Ненад Филипович, който според представените документи в БФС, никога не е бил регистриран в НАП, следователно договорът му с Етър би следвало да бъде считана за нищожен.

На базата на това столичани поискаха служебна победа срещу Етър в двубоя, завършил 2:2. БФС обаче не уважи това искане.

"Документът от НАП към трудовия договор на футболиста Ненад Филипович не е задължителен, а пожелателен. Всичко това е отразено в член 25, алинея 2 от Наредбата на БФС. При това положение остава без последствие молбата на Локомотив София“, коментира председателят на СТК Марин Маринов.


Ето го и официалното решение на СТК към БФС от 23 май 2013 година:

-         Приема проведения 29-ти кръг на „А” ФГ.

-         Разгледа постъпило писмо от ПФК „Локомотив” Сф с искане за становище на СТК, относно валидността на трудовия договор на състезателя на ПФК „Етър 1924” ВТ - Ненад Филипович. След като разгледа представените доказателства СТК констатира

1.     Налице е валидно сключен трудов договор между ПФК „Етър 1924” и Ненад Филипович с валидно разрешение за работа от Агенцията по заетостта, като към него са приложени и всички задължителни документи за картотекиране описани в чл. 25, ал.2 точки от 1 до 5  от Правилника за статута и трансферите на футболистите.

2.     Въведеното допълнително изискване за представяне на  документ от НАП, удостоверяващ регистрирането на трудов договор разписани от ОСТ при БФС няма пряко отношение към процедурата по картотекиране и непредставянето на такова не я опорочава. Наличието на такъв документ е с информативен  характер.

3.     Изпращането на цитираното „Уведомление” е задължение на работодателя съгласно чл. 62, ал.3 от КТ и неизпълнението му влече след себе си единствено административнонаказателна отговорност на работодателя за нарушаване на трудовото законодателство от съответните държавни органи.

4.     С акта на сключването на писмен трудов договор, е налице валидно трудово правоотношение, независимо от изпълнението на разписаната в закона процедура по уведомяване.

5.     Предвид горното състезателя Ненад Филипович е правомерно картотекиран и в пълно съответствие с материалноправните и процесуални норми на Закона за физическото възпитание и спорта, Правилника за статута и трансферите на футболистите в т.ч. и международните актове на ФИФА и УЕФА.

Секретар СТК: /Н.Михайлов/

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки