Дерби Беласица - Вихрен за влизане във "В" група

Двата отбора се изправят във финал, който ще определи шампиона на Пиринската бундеслига и който ще представя Благоевградска област в квалификациите за влизане в Югозападната "В" група

Дерби Беласица - Вихрен за влизане във "В" група

Люто мекедонско дерби предстои в събота на градския стадион в Симитли между отборите на Беласица (Петрич) и Вихрен (Сандански). Двата отбора се изправят във финал, който ще определи шампиона на Пиринската бундеслига и който ще представя Благоевградска област в квалификациите за влизане в Югозападната "В" група.

Днес санданчани, които са първенци в ОФГ-Струма-1 победиха безпроблемно с 3:0 Граничар (Копривлен), който оглавява зона Места-Изток, в полуфинален мач, игран в Симитли. На почивката Вихрен се оттегли на почивка с гол аванс, дело на Кирил Андреев в 35-ата минута. Два гола през второто полувреме вкара резервата Петър Стоянов, който се разписа в 72-ата и 84-ата минута. Малко преди третото попадение Марио Бачев изпусна дузпа.

Така "гладиаторите" срещат в събота от 17:30 часа отново в Симитли техните комшии от Петрич. По волята на жребия Беласица, който завърши сезона на първо място в зона "Струма-2", почиваше на полуфинала.

Главен съдия на мача ще бъде Драган Стойков - Пикси, от Благоевград. Очаква се агитки на двата отбора да подкрепят техните любимци. Не е изключено и фенове от Благоевград да наблюдават едно от позабравените дербита на Югозапада.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки