УЕФА: ЦСКА е най-успешният български клуб, „червените” ще играят в Лига Европа /обновена/

Централата чака състава на „армейците” до полунощ на 24 юни

УЕФА: ЦСКА е най-успешният български клуб, „червените” ще играят в Лига Европа /обновена/

УЕФА публикува на официалния си сайт списъка с отборите-участници в първите два предварителни кръга на Лига Европа.

В него името на ЦСКА фигурира, като дори се отделя специално внимание на „червените“, заради новия им треньор.

„ЦСКА София има нов наставник - Христо Стоичков, който има славна история в европейските клубни турнири, тъй като е европейски клубен шампион с Барселона през 1992 година. „Армейците” са и най-успешният български отбор в европейските клубни турнири, тъй като на два пъти е достигал до полуфиналите за КЕШ, а веднъж е участвал в ¼-финалите”, пише сайтът на европейската централа.

Така става ясно, че ЦСКА ще участва в Лига Европа, макар че през последните седмици се появиха възможности „червените“ да вземат лиценза на друг клуб и да загубят правото си на участие в евротурнирите.

Мачовете от първия квалификационен кръг са на 4 и 11 юли, а двубоите от втория са планирани за на 18-и и 25-и същия месец.

ЦСКА трябва да картотекира състава си в УЕФА най-късно  до понеделник срещу вторник (01:00 часа на 25 юни, българско време). Това е срокът за участниците в евротурнирите, показа справка на Novsport.com.

Към момента единствен от българските представители “червеният” клуб не е дал списък с имена, валиден за I и II кръг на Лига Европа. Жребият е в понеделник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки