Локо (Сф) отмъкна точка от Левски в мъка на "Герена" (ВИДЕО)

Двата тима не си отбелязаха голове в слаб мач от 12-ия кръг на "А" група

Локо (Сф) отмъкна точка от Левски в мъка на "Герена" (ВИДЕО)
Левски и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в първия мач от 12-ия кръг на родното футболно първенство. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов” бе оспорван, а домакините имаха по-добрите възможности за отбелязване на гол, но до попадения в днешната среща така и не се стигна и по този начин двата отбора взеха по точка от сблъсъка помежду си.

След това равенство Левски вече има актив от 19 точки, като се намира на 6-ата позиция. Локомотив (София) е на 9-ото място в 13 точки. 
 
 

Още в 3-ата минута „сините” имаха добра възможност да открият резултата, след като Димитър Макриев се озова на добра позиция, напредна с кълбото и стреля, но Валентин Галев спаси удара на нападателя на Левски. Следващата добра възможност за домакините бе в 19-ата минута, когато Гари Родригес пробва удар, но кълбото премина над напречната греда.

”Сините” имаха нова добра ситуация за отбелязване на гол в 26-ата минута, когато Мирослав Иванов засече топката след пас на Гари Родригес, но Валентин Галев бе на мястото си и улови. Една от най-чистите възможности за Левски бе в 29-ата минута, когато кълбото бе центрирано в наказателното поле, а Владимир Гаджев успя да нанесе удар, който обаче бе блокиран от Александър Бранеков, а след това друг бранител на гостите изчисти.
 


Маркиньос се отчете с неточен изстрел с глава за Локомотив в 35-ата минута, а малко след това Владимир Гаджев можеше да отбележи за Левски, но Елтон блокира удара на полузащитника. Румен Трифонов нанесе удар отдалеч в 41-ата минута, но Горан Блажевич улови без проблеми. 



Минута по-късно Макриев центрира кълбото, Гаджев го отклони, а вратарят Галев успя да избие, след което бранителите на Локомотив успяха да предотвратят опасността. В 44-ата минута „червено-черните” имаха добър шанс да отбележат - кълбото бе центрирано в наказателното поле от корнер, Димитър Илиев го пропусна, то премина и покрай Горан Блажевич, след което Александър Бранеков не успя да го засече и то излезе в аут. Така на почивката на мача резултатът бе 0:0. 



Първата по-интересна ситуация през втората част бе в 50-ата минута, когато Нуно Пинто центрира чудесно в наказателното поле, където Димитър Макриев засече с глава, но прати кълбото покрай лявата греда. 2 минути по-късно Мирослав Иванов центрира, а Даниел Димов стреля с глава, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

В 58-ата минута Гаел пробва нещо средно между удар и центриране, но Пламен Димов подложи крак и кълбото излезе в корнер. Левски пропиля нова възможност пред вратата на съперника в 69-ата минута, когато Ларсен Туре получи от влезлия в игра през втората част Антонио Вутов, след което преодоля Бранеков и стреля, но Валентин Галев спаси. Малко след това Маркиньос центрира в наказателното поле, но Гаел не успя да играе с кълбото и то излезе в аут.



В 73-ата минута Мирослав Иванов стреля неточно от пряк свободен удар, а 5 минути по-късно и Ларсен Туре се отчете с удар извън рамките на вратата. В 83-ата Кевин Бру също не успя да насочи кълбото в очертанията на вратата след изпълнение на пряк свободен удар. 

Секунди преди края на мача Даниел Димов прати топката в мрежата на гостите, но реферът Христо Ристосков не затече гола заради нарушение на Димитър Макриев срещу Александър Бранеков в наказателното поле. Така последният съдийски сигнал за двубоя дойде при нулево равенство. В следващия кръг за Левски предстои мач с ЦСКА, а Локомотив (София) ще приеме на свой терен Ботев (Пловдив). 


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки