Пенев: В най-трудната група сме, а нито един тим не ни надигра (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ако си бяхме вкарали повечето положения, щяхме да сме първи. Ако бяхме реализирали по-малка част, щяхме да сме на бараж”

Пенев: В най-трудната група сме, а нито един тим не ни надигра (ВИДЕО+СНИМКИ)

В момента не мисля за бараж, а да се представим добре. Това бяха първите думи на националния селекционер Любослав Пенев преди световната квалификация България – Чехия във вторник вечер, съобщи репортер на Novsport.com.

„Утрешният мач е последният в нашата група и е важното да се представим добре и да го спечелим, за да завършим по най-добрия начин започнатото преди две години. Не мислим за други неща, а само и единствено за утрешния мач”, каза Пенев и бе запитан дали настроението в лагера ни е помрачено след загубата в Армения с 1:2, оставила ни само теоретични шансове за бараж и отговори така:

„Защо да ни е ниско настроението? Перфектно е за мен настроението в отбора, положително и добро. Това, че не сме спечелили трите точки в Армения… да, яд ни е, това е нормално, но и на мен и на момчетата ни е ясно, че трябва да се фокусираме върху следващия мач. След като сме анализирали отминалия двубой. Не ме интересува това, че чехите нямат шанс за класиране напред.”



„Според мен сме в една от най-трудните групи в зона Европа. Поне така аз мисля, но ние в момента се борим за класиране Втори сме и това ние сме си го направили, както и ние сме направили това да не сме първи. Ако бяхме оползотворили един висок коефициент от създадените положения, щяхме да сме първи без никакъв проблем, а ако бяхме вкарали една по-малка част, то тогава щяхме да сме сред вторите отбори, които вече са се класирали за баражите.”

„Ще се борим да защитим нашия имидж и нашето реноме. Нещата, които градихме през последните две години. Искам да кажа, че в момента няма отбор в нашата група, който да ни е надиграл. Няма такъв отбор, а и в нашите мачове ние винаги бяхме по-опасният отбор. Това е базирано на собствени заслуги и без никой да ни е помагал”, допълни треньорът, а после коментира шанса да вкараме три чисти гола на Чехия:

„Разбира се, всичко е възможно. Нашият тим създава изключително много положения и навярно най-основният ни проблем е, че засега не ги реализираме. Ще работим върху това, но няма да играем хазартно и безотговорно. Нашата игра отново ще има ясна идея и тактическа постройка, за да изграждаме своя стил на игра и колектива си.”



„Задължително ще рискуваме малко повече от обичайното, аз като треньор съм длъжен да го изисквам това нещо и ще го направя. Имаме своя план на игра, но е задължително да се направят ротации и да се приемат рискове в развоя на мача. Иначе няма как, защото може съперникът да парира някоя от твоите идеи и ти да трябва да се приспособиш”, допълни Любо, след което бе запитан как ще изглежда Чехия утре:

„Нямам идея, защо не ги попитахте тях, те нямаха ли вече пресконференция? Имам представа горе-долу как ще изглежда отборът на Чехия във вторник вечер, но ще видим повече по време на срещата. Разбира се, с моя щаб сме се подготвили добре и имаме някаква представа, но как точно, ще видим.”



Относно бъдещето си и евентуално удължаване на своя договор Любо Пенев коментира:

„Тази тема не е на дневен ред, аз мисля за мачовете. Не искам да се разсейвам с неща, които не са важни. Аз не обръщам толкова внимание на тези неща, важното е да завършим започнатото. Не случайно казвам, че ще гоним второ място, защото един успех би ни оставил на второ място, напълно заслужено и навярно в един следващ жребий ще ни прати в по-лека група.”
„Ще има промени в състава ни, но повече няма да коментирам. Няма футболисти, които да не са подготвени за мача. Всички са абсолютно подготвени, тренират добре и винаги са нащрек. Това изисквам аз от тях, това е тяхно задължение. Съставът ни е абсолютно изчистен и утре отиваме смело, за да постигнем това, за което сме се готвили тези два дни след мача с Армения.”

Очаквайте видео и снимки от брифинга на Любо Пенев!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки