Жалко: Италианка бутна Сани Жекова и отне заслужен медал на българката в Сочи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българката се движеше трета, но в крайна сметка приключи пета, след като Микаела Моиоли й препречи пътя

Жалко: Италианка бутна Сани Жекова и отне заслужен медал на българката в Сочи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Надеждата ни за медал в Сочи Александра Жекова завърши пета във финала на дисциплината сноубордкрос на Олимпийските игри, след като бе на метри от бронзовия медал.

Звездата ни в сноуборда преодоля квалификациите, 1/4-финалите и полуфинала, а в решителната гонка се движеше отлично на третата позиция, преди италианката Микаела Моиоли да й препречи пътя в заключителната част, точно преди един от последните скокове.

Така нашето момиче загуби равновесие и падна, а това й коства заслужено отличие от Игрите в Сочи.

Олимпийска шампионка стана Ева Самкова от Чехия, следвана от Доминик Малте (Канада), която също в един момент препречи пътя на Жекова.



Преди това Сани завърши втора в полуфиналната си серия, като пред нея се нареди единствено Доминик Малте. Изненадващо една от фаворитките Линдзи Джакобелис не успя да се класира за големия финал. Тя водеше убедително, но загуби баланс и падна в долната част на трасето и остана последна. Този старт бе изключително труден, защото няколко състезателки паднаха на пистата.



В четвъртфиналите пък Жекова се нареди втора в своята серия, изоставайки от вицешампионката и бронзова медалистка от Торино 2006 Малте от Канада. Изненадата дойде от отпадането на олимпийската и световна шампионка Маей Рикер (Канада), която не завърши след падане във втората серия.



В квалификацията, Сани даде 11-о време. Две от конкурентките й паднаха лошо на трасето в Сочи и се наложи да бъдат изнесени на носилки. Все още не е ясно колко сериозни са травмите на Хелене Олафсен и Жаклин Ернандес. Най-добра в квалификацията бе Ева Самкова (Чехия) с време 1:20.61 минути, следвана от Линдзи Джакобелис (САЩ) и Доминик Малте (Канада).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки