Байерн Мюнхен избухна за едно полувреме и отказа Юнайтед да мечтае в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Патрис Евра вкара уникален гол, но само за това стигнаха силите на “червените дяволи”

Байерн Мюнхен избухна за едно полувреме и отказа Юнайтед да мечтае в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен направи поредната стъпка към защитата на трофея в Шампионската лига. Баварската машина, водена от Хосеп Гуардиола, победи Манчестър Юнайтед с 3:1 в двубоя реванш от четвъртфиналната фаза на турнира и с общ 4:2 продължават напред. Двата отбора не направиха особено запомнящо се първо полувреме, но през второто показаха истинската си класа и вкараха всички 4 гола.


Патрис Евра откри резултата на “Алианц Арена” с изключителен гол. Френският национал отправи истинска бомба към Нойер, който не можа нищо да направи - топката се отби в горната греда и влезе в мрежата му. Секунди след това обаче Марио Манджукич изравни с глава след бърза атака. Така се запази традицията на баварците през този сезон в Шампионската лига когато Манджукич вкара гол, тимът да печели. Останалите голмайстори за домакините бяха Томас Мюлер и Ариен Робен, който мина като на парад през защитата на “червените дяволи”.

 

Байерн можеше и да се поздрави с по-убедителна победа, но добрите изяви на Давид де Хея не позволиха това да се случи. Въпреки това, за първи в историята на надпреварата Манчестър Юнайтед допуска 3 гола от германски отбор. 



Жребият за полуфиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир ще се тегли този петък, 11 март. Германският шампион очаква своята съдба заедно с Реал Мадрид, Челси и  Алетико Мадрид. 

 

През първото полувреме на сблъсъка двата отбора не рискуваха, разчитаха предимно на грешки на противника и логично до голове не се стигна. Пред Уейн Рууни се откри много добра възможност да даде преднина на своите. Той се озова на много изгодна позиция, премина с лекота бранител в червен екип, но точно в решаващия момент се засуети и стреля в тялото на защитник.



Топката все пак влезе във вратата през първата част. Антонио Валенсия я прати зад Нойер, но попадението справедливо бе отменен, защото той беше в положение на засада.


През второто полувреме обаче нещата напълно се обърнаха. “Червените дяволи” започнаха много активно частта и първи стигнаха до гол. Евра хвърли в екстаз привържениците на Юнайтед с изключително попадение. Той шутира от движение, като топката тупна точно преди удара и прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата - абсолютно никакъв шанс за опитния вратар на Байерн.



Радостта обаче бе кратка. Голът сякаш даде импулс в играта на домакините. Точно 60 секунди след това Марио Манджукич завърши бърза атака на домакините с глава и въпреки че Де Хея се хвърли, той трябваше да я извади от вратата си. В 68-ата минута Томас Мюлер засече центриране на Робен и вкара за 2:1. Точка на спора сложи именно холандския национал след страхотен рейд. Защитниците на Манчестър Юнайтед просто го изгледаха, той шутира с левия крак, топката леко се отклони в крак на бранител, като така заблуди Де Хея.


До края на срещата Байерн продължи да атакува, но испанският вратар на “червените дяволи” не допусна повече голове.

 

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки