Видима остана в „А” група след победа с дузпи срещу Спортист (видео+снимки)

Отборът на Видима Раковски спечели финалния плейоф за участие в „А” група, след като се наложи с 4:3 след изпълнение на дузпи над Спортист (Своге)

Видима остана в „А” група след победа с дузпи срещу Спортист (видео+снимки)

Отборът на Видима Раковски спечели финалния плейоф за участие в „А” група, след като се наложи с 4:3 след изпълнение на дузпи над Спортист (Своге). Срещата се игра на стадион „Христо Ботев” във Враца, а резултатът в редовното време бе 1:1. „Шоколадите” доиграха мача с 10 човека, след като Станислав Тодоров си изкара втори жълт картон в началото на първото продължение.

Двубоят започна много равностойно, като двата тима се захапаха в центъра на терена от самото начало. Като цяло първата част бе изключително скучна, като в нея имаше едно единствено голово положение.



След преполовяването на полувремето „шоколадите” започнаха да осъществяват натиск, но не успяваха да затруднят Василев, въпреки че опитаха няколко удара от средна и далечна дистанция.

Така се стигна до 35-ата минута, когато Младен Стоев центрира от фаул в пеналта на тима от Севлиево, бранител на Видима се размина с топката, която стигна до Петър Василев, който с глава я прати в мрежата на съфамилника си Ивайло Василев за 1:0.

До края на полувремето нямаше други по-интересни ситуации и така двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за тима от Своге.



Втората част бе доста по-интересна от първата, като „шоколадите” първи на няколко пъти застрашиха вратата на Видима. В 60-ата минута Мутафов стреля страхотно от фаул, но Ивайло Василев се разтегна максимално и изби в корнер.

В 64-ата минута пък дойде и най-чистото положение за Видима до момента, след като Владимиров навлезе в наказателното поле и стреля опасно, ала Годжев се намеси добре и спаси.

Само 120 секунди по-късно, Господинов изведе Русев в наказателното поле, последният стреля от движение, ала стражът на Спортист изби.

В 72-ата минута, Лаков излезе очи в очи с Ивайло Василев, но вратарят спаси удара му, а впоследствие отново Лаков бе намерен на изгодна позиция, но и този път стражът на Видима не допусна попадение.

Така се стигна до 79-ата минута, когато след страхотна грешка в отбраната на Спортист Русев излезе сам срещу Годжев и принуди стража на „шоколадите” да го фаулира за дузпа. Зад топката застана Христо Господинов, който бе безгрешен, пращайки двубоя в продължения.





Те пък започнаха ужасяващо за отбора на Своге, който още в 95-ата минута остана с човек по-малко, след като Станислав Тодоров си изкара втори жълт картон. Това пък бе и единствената по-интересна ситуация през първите 15 минути, в които зрителите на стадион „Христо Ботев” не видяха нови голове.

Второто продължение не се различаваше по нищо от първото, като и двата отбора играеха основно с мисълта да не загубят мача, а да стигнат поне до дузпи. 

При тях Господинов, Андонов и Ашимов бяха точни за Видима, а Атанас Иванов изпусна за севлиевци, докато Младенов, Мутафов и Валентинов изтърваха за "шоколадите", при попадения на Стоев и Борисов. 







Така Видима се наложи с резултат 4:3 над Спорист след дузпите и така си осигури оставане в родната елитна футболна група. 


 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки